News
Loading...

Curatam Constanta noastra - voluntariat cu forta?

Actuala administratie locala o comite grav de tot. Daca ieri ne bucuram la vestea ca vom avea luminite si spectacole de revelion, acum privim dezaprobator la o initiativa, in sine buna, dar aplicata prost. Este vorba de campania Curatam Constanta Noastra.
Ideea nu e rea. Se propune ca voluntar constantenii sa iasa si sa faca curat in parcuri si in jurul blocurilor. Problema e alta, actualul primar Decebal Fagadau a decis: cine nu se ofera voluntar va fi amendat. Indiferent ca vorbim de persoane fizice sau firme.
Iata ce declara acesta:

"Poliţia Locală va supraveghea dacă proprietarii, agenţii economici sau instituţiile publice se implică în acţiune. Dacă Poliţia Locală observă că lucrurile nu se mişcă, va trimite notificări şi va da amenzi. Toată lumea trebuie să se implice în această campanie. Este o acţiune fără precedent şi se vor da amenzi şi celor care distrug sau aruncă gunoiul şi celor care refuză să participe la curăţenie."

Am de facut cateva observatii:

1. Toti platim taxa de habtat pentru ca Polaris sa faca urat in oras
2. Unii mai platim si taxa pentru spatiile verzi.
3. Intretinerea spatiilor verzi si a curateniei conform legii trebuie facuta obligatoriu de cei care primesc asistenta sociala de la stat.
4. Constrangerea unui locuitor sa presteze o activitate in folosul comunitatii fara ca acesta sa fie asistat social sau sa existe o hotarare judeatoreasca in urma careia sa fie obligat sa presteze munca in folosul comunitatii este ILEGALA.

Aceasta hotarare abuziva a primariei trebuie atacata de uurgenta in contencios administrativ.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments :

Anonim spunea...

Nu cred ca se pot da amenzi daca nu au un temei legal in spate, altfel ar putea fi contestate.

Banuiesc ca asociatiile de locatari trebuie sa faca curatenie pe spatiile de care raspund, conform legii, acolo unde firma de salubritate nu are atributii de curatenie, ci doar pentru ridicarea gunoiului din locatiile special amenajate.

Totusi, mizeria o fac cetatenii si nu cred ca este greu ca asociatiile de locatari sa-i convinga pe proprietari sa-si curete propria mizerie din ograda. Daca este o masura fortata este foarte bine pentru ca de asta avem nevoie daca altfel nu se poate.

Sunt de acord sa-i scoata la munca pe cei care primesc ajutoare sociale in special pe cei din cartierul Henri Coanda.

Anonim spunea...

Lui Martin de la Polaris pentru ce ii umplem buzunarele cu bani? nu ca sa faca curat in oras??