News
Loading...

ANL A RECEPTIONAT 35 DE LOCUINTE PENTRU TINERI IN ALEXANDRIA

35 de locuinţe realizate în cadrul Programului de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate astăzi, 29 decembrie, în municipiul Alexandria (județul Teleorman). Locuințele (9 garsoniere și 26 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Str. Dunării, Zona Han-Pepinieră (etapa I b) şi sunt repartizate în două tronsoane cu regim de înălţime D+P+3E+M și D+P+3E (demisol + parter + 3 etaje +/- mansardă). Acestea se adaugă celor 30 de locuinţe pentru tineri specialiști din sănătate, finalizate în anul 2016 în municipiul Alexandria, în cadrul aceluiași program de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.
Până în prezent, în județul Teleorman, au fost finalizate, în total, 771 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localitățile Turnu Măgurele (220 de locuințe), Alexandria (336 de locuințe), Roșiorii de Vede (174 de locuințe), Zimnicea (11 locuințe) și Videle (30 de locuințe). De asemenea, în acest județ se mai află în execuție alte 40 de unități locative în municipiile Roșiorii de Vede (24 de locuințe) și Turnu Măgurele (16 locuințe).

***

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.
În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 1077 din 29 iulie 2016 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.757,88 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment