Arde Abatorul

Un incendiu puternic a avut loc in urma cu cateva minute pe Soseaua Mangaliei intersectia cu Caraiman in urma cu cateva minute. Din primele informatii reiese ca focul a fost provocat de oameni ai strazii
Incendiul a izbucnit in cladirea fostului abator, peste drum de OMV. 

UPDATE 21:08 :Incendiul a fost provocat de doua familii de rromi care conform trecatorilor dadeau foc deseori la diverse lucruri, si se certau. Rromii locuiau ilegal; in cladirea abatroului care in prezent este abandonata.

"Erau niste baraci improvizate in care locuiau oameni ai strazii, intr-o parte o familie iar in cealalta parte alta familie. Acestia au dat foc baracilor. Acolo se aflau pet-uri, bidoane, materiale textile si lemne", a declarat in exclusivitate pentru Urban Constanta Pompierul Sef Sovaila.

Un trecator, vazand incendiul a sunat imediat la numarul de urgenta 112. Situatia putea deveni dramatica deoarece pe partea cealalta la 30 de metri de incendiu se afla un OMV si o cisterna cu combustibil.

Abatorul a fost ridicat in anii 30 de catre primarul Horia Grigorescu, fiind cea mai mare structura industriala in stil art deco din Romania care a supravietuit pana in zilele noastre.