Alegerile pentru Ovidius eterna lupta pentru controlul spagilor

Se apropie cu pasi repezi alegerile pentru viitorul rector al Universitatii Ovidius. Dincolo de vorbe, scrisori, asa zise proiecte, dincolo de aceste imagini de fatada se ascunde in realitate o lupta pentru controlul spagilor. Daca la inceput dorinta lui Adrian Radulescu a fost sa infinteze la Constanta o universitate care in timp sa capete prestigiu si recunoastere, iata ca acum, Radulescu cu siguranta se rasuceste in mormant. Ovidius a devenit o uzina de facut diplome pe banda rulata, o masina de spalat bani si un adevarat circ al spagilor.
Ce pretentii sa ai de la o universitate care nu a avut nici macar o singura performanta reala? O universitate unde oameni precum Epure sunt alesi rectori ca sa nu ajunga la conducere personaje precum IPS Teodosie.
Sediul facultatii de arte zace neterminat de ani de zile, pe proiectul campusului s-au asternut 3 degete de praf, iar singura facultate care merge, cea de medicina doreste sa se rupa de universitate si sa devina autonoma.
De altfel faptul ca Ovidius nu genereaza forta de munca cu adevarat calificata in domenii pe care piata le cere tine departe de Constanta si investitorii din domenii precum IT&C, industria hi-tech, industria auto etc.
Lucru declarat si de Marius Scuta, head of office department and tenant represen­tation al John Lang LaSalle - JLL intr-un interviu acordat zf.ro.
Iar lucrurile nu se vor schimba curand pentru ca desi toti urla prin media ca vor schimbare si seriozitate, adevarul este ca toata lumea este multumita de cum functioneaza sistemul. Cei cu adevarat nemultumiti sunt prea putini ca sa conteze, iar miza...miza este foarte mare.
In timp ce la noi se numara spagile, la Cluj spre exemplu se construiesc zeci de mii de mp de birouri care sa gazduiasca viitorii absolventi. Numele grele se muta in orasul din vestul tari. Zilele trecute s-a anuntat ca orasul Cluj va fi centrul pe Europa de Est al NTT DATA, inclusiv coordonarea birourilor din Rusia si Turcia.
Iar noi, noi ramanem sa numaram banii din spagi.

foto: The Office, Cluj


Un comentariu:

  1. Ditto. Ce IT sa ai in Constanta cand decan la facultatea de informatica e cel mai mare interlop universitar din Tara, aka Eugen Zaharescu, pe langa care Epure sau Teodosie sunt mici copil. Nu exista profesori de informatica, cam toti sunt zero barat, angajati probabil pe shpagi si pile. O zice un fost absolvent. E mafia prea mare, colcaie impostorii, ei greu sa impui oameni de valoare, trebuie taiat in carne vie.

    RăspundețiȘtergere

Comment:

Un produs Blogger.