Aproape 12 milioane de euro pentru reabilitarea canalului Bega

Miercuri, 5 octombrie a.c., s-a desfășurat, la Timișoara, cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Cu această ocazie, au fost aprobate două proiecte strategice, în valoare de 21 de milioane de euro, propuse spre finanțare în cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte strategice.

Primul proiect vizează lucrări de consolidare și reamenajare a infrastructurii navigabile a Canalului Bega, are o valoare de 11.796.289,30 de euro (fonduri europene) şi o durată de 48 de luni.
Cel de-al doilea proiect are în vedere proiectarea și realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o autostradă care va lega Timișoara de Pančevo (Republica Serbia). Valoarea proiectului este de 9.306.206,39 de euro (fonduri europene), durata de implementare fiind de 42 de luni.

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 6 august 2015, iar primul apel de proiecte a fost lansat în data de 15 septembrie 2015 şi are un buget de 50 de milioane de euro, din care 21 de milioane au fost alocate proiectelor strategice.
Programul continuă finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.
Potențialii beneficiari, precum și toți cei interesați de cooperarea transfrontalieră româno-sârbă în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Serbia pot obține mai multe informații accesând secțiunea 2014-2020 de pe site-urile: www.brct-timisoara.ro și www.romania-serbia.net.

foto: Chagall @ ratt.ro/forum

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.