Imagini de la ceremonia oficiala de receptie a avioanelor F16

Recent a avut loc ceremonia oficiala de primire in tara a primelor avioane F16.
La eveniment au fost prezenti ministrul apararii si premierul Dacian Ciolos. Avioanele sunt stationate la Baza Aeriana 86 Borcea-Fetesti. Mai jos redam integral discursul domnului ministru al apararii Mihnea Ioan Motoc:La o săptămână de la ceremonia organizată de partenerii și prietenii noștri portughezi la Monte Real, în care preluam în mod oficial primele șase avioane F-16, am admirat redutabilele aeronave de luptă în noua lor casă, Baza 86 Aeriană din Fetești. Această Bază, aflată în plin proces de înnoire, este locul în care Forțele Aeriene ale României intră într-o nouă etapă a existenței lor, intră în cel mai prestigios club al aviațiilor militare ale lumii: Clubul F16, al Viper-ilor, așa cum se identifică în toată lumea, cu mândria apartenenței la un grup de elită, cei ce zboară pe acest tip de avion.
Intrarea României în Clubul F 16 nu este o simplă formulă retorică. Este un act politic şi strategic, cu reverberaţii la nivelul regiunii din care facem parte. Intrarea României în Clubul F 16 înseamnă şi asigurarea tranziţiei şi eligibilităţii către F 35, avionul viitorului.
Vom auzi din ce în ce mai mult despre Şoimii Războinici din Bărăgan, "Warhawks" – cum și-au ales numele înscris pe ecusoanele lor, pe care le poartă cu justificată mândrie pe combinezoanele de zbor. Nimic nu ar fi posibil fără specialiștii de la sol, personalul tehnic, la fel de important în operarea capabilității. Le mulțumesc cu egală admirație și apreciere.
Calde aprecieri tuturor celor ce au contribuit la materializarea acestui program, parteneri și aliați portughezi și americani, precum și celor de acasă, decidenți politici din perioadele anterioare și din prezent și, mai ales, specialiștilor și liderilor militari ai Forțelor Aeriene, Statului Major General.


 Foto: MApN, Valentin Ciobîrcă

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.