Moldovenii au votat unirea cu....Papa Bear

Ca lumea se imparte intre Papa Bear si Uncle Sam e un lucru stiut si de copii din clasele primare.
Iar in aceasta seara hipsterii unionisti au simtit dureroasa lovire de zidul realitatii (si nu ne referim la televiziune).
Pentru orice persoana care cunoaste si intelege chiar si la un nivel primar jocurile politice rezultatul alegerilor din Republica Moldova din aceasta noapte nu sunt o surpriza.

Dodon, omul rusilor s-a distantat la un procent ce-i asigura lejer castigarea fotoliului de presedinte in turul 2.

Majoritatea celor care au votat sunt persoane peste 50 de ani cu puternice nostalgii sovietice. Si nu le putem reprosa asta. Ei au trait intr-o vreme cand aveau un loc de munca, masa, casa, o siguranta. Acum se chinuie in saracie intr-o asa zisa tranzitie spre capitalism. In fapt un purgatoriu in care se zbat multe tari est europene care in acelasi timp sunt si nu sunt dorite de catre Uncle Sam sau Papa Bear.

O vina majora o poarta si Romania prin actiunile populiste ale politicienilor nostri. Atatea ajutoare date catre Moldova doar pentru a da bine in ochii electoratului de ambele parti ale granitei. Facilitatile pentru cetatenii moldoveni si pentru studentii moldoveni s-au dus in buzunarele si conturile liderilor unionisti si ale apropiatilor lor. Astfel pe langa oligarhii si baietii destepti finantati de Moscova au aparut cei finantati de la Bucuresti. Oamenii simplii, oameni saraci au fost dati iar la o parte in fata unora care se bateau in piept ca sunt unionisti in timp ce-si conduceau masinile scumpe printre batrani ce abia isi chivernisesc banii din pensiile de mizerie. Copii oligarhilor unionisti invata in universitatile romanesti, unde cu aroganta si sfidator vorbesc intre ei in rusa, in timp ce in Moldova copii invata in scoli lipsite de caldura si dotari minime.

Cum au votat oamenii? Simplu. Au votat urmand principiul decat un hot vechi mai bine unul pe care il cunoastem. Si constienti de prapastia ce-i separa de occident si cu rasuflarea lui Papa Bear in ceafa l-au votat pe Igor Dodon.

Acum trecand de partea sentimentala trebuie sa privim si partea rationala. Romania are un viitor occidental, Romania este un aliat si partener strategic al Statelor Unite, iar aceste relatii de colaborare cu Uncle Sam trebuie sa continue sa se dezvolte. Am fost 25 de ani sub secera si ciocan si iata unde suntem ca tara. Prezenta americana a facut ca Romania sa nu ajunga o a doua Iugoslavie sau o a doua Ucraina. O unire cu Republica Moldova nu ar face decat rau Romaniei atat prin prisma viitorului in UE cat si ca stat membru NATO.

Republica Moldova are regiuni precum Transnistria si Gagauzia , regiuni instabile militar, controlate de rusi. Daca aceste regiuni ajung parte a Romaniei, tara noastra va fi expusa unui risc de securitate imens. Abia asteapta rusii ocazia de a declansa un mic "razboi" intr-un astfel de teritoriu pentru a destabiliza un stat puternic cu o locatie strategica la Marea Neagra. Priviti doar ce s-a intamplat in Ucraina.

Alegerile de acum din Moldova, rezultatul lor convine in realitate tuturor jucatorilor implicati pentru ca prelungeste un status quo si evita eventuale noi conflicte militare intr-o zona deja fierbinte.Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.