Prabusirea turismului la Marea Neagra : atentate teroriste si razboaie

Desi oficialitatile se bat in declaratii care de care mai optimiste, adevarul este ca turismul la Marea Neagra este in cadere libera.

Atentatele teroriste din Turcia, conflcitele militare din Georgia si Ucraina, toate astea au destabilizat puternic piata vacantelor in bazinul Marii Negre.

Cel mai afectat este turismul de croaziere. Cu porturile rusesti banate mai mult sau mai putin oficial si cu o Odesa distrusa de razboi, navele de croaziere nu mai au motive sa intre in Marea Neagra. In acest weekend la Constanta a ajuns MSC Opera, intr-una din rarele sosiri ale unei nave maritime din acest an.

Construita in 2004, nava are o lungime de 251 metri si o latime de 28 metri. Cei peste 2.500 de pasageri de la bord au la dispozitie 9 punti.

De anul viitor atat Costa cat si MSC isi vor suspenda sosirile la Constanta. Tot anul viitor, Odesa are programata doar o singura sosire a unei nave maritime.
Iar pentru Istanbul sunt programate doar 32 de sosiri.

Cum ar putea fi resuscitat turismul pe litoralul romanesc? Singura solutie este crearea unei zone fiscale cu regim special si legalizarea jocurilor de noroc. Astfel prin cazinouri si facilitati fiscale, turismul romanesc va deveni locul principal de atractie de la Marea Neagra.

foto: cosinus

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.