Prefectul Nicolaescu blocheaza dezvoltarea Constantei

Prefectul Constantei Adrian Nicolaescu, om care s-a remarcat doar prin gafele imense facute:  cu de la sine putere anunta termene de finalizare ale lucrarilor la vechiul pod Agigiea, anunta construirea unui spital regional la Constanta desi cu doar cateva zile inainte premirul Dacian Ciolos prezenta cele 3 orase care vor avea spitale : Cluj, Craiova si Iasi.

Ei bine mai nou domnul prefect reuseste performanta de a bloca dezvoltarea celei mai premium zone a Constantei - zona costiera.

Acesta a atacat in contencios administrativ PUZ, zona de nord cartier Faleza Nord, blocand astfel dezvoltarea zonei.

Cand toate orasele cu deschidere la mare sau ocean sunt intoarse cu fata spre mare, numai noi fugim de ea.

foto: merglamare.ro

Inca din perioad ainterbelica edilii aveau in proiect dezvoltarea orasului cu fata spre mare si construirea soselei de coasta. Mai mult, pe teren recuperat din mare se construieste primul tronson al soselei intre intrarea in Portul Constanta si Golful Delfinilor, actuala promenada a Cazinoului.

Odata cu sosirea comunismului orasul este brutal rupt de mare si indreptat spre zona continentala. Dupa 2000 odata cu reluarea ideii soselei de coasta revine pe tapet proiectul reintoarcerii orasului cu fata spre mare si incepe lotizarea costiera.

Ce inseamna dezvoltarea costiera:

-constructii noi care consolideaza falezele, pentru ca o problema majora a orasului este prabusirea falezelor
-sosea de coasta care sa inchida inelul rutier ocolitor al orasului asa cum se afla in toate marile orase costiere ale lumii
-castigarea unor zone ce pot fi exploatate turistic

Haideti sa vedem ce se intampla in mari orase turistice cu iesire la mare/ocean:

Los Angeles:
foto: gettyimages.com

Nice

foto: Paulo106 @ slyscrapercity.com

Green Bay

foto: StormShadow @ skyscrapercity.com

Chicago

foto: Yevgeniy Fedotkin, on Flickr

Monaco

foto:  Chick neo, on Flickr

Barcelona


foto: Urban Dave @ skyscrapercity.com

San Francisco

foto: Sandra Brown, on Flickr

Miami


foto: Graham Hart, on Flickr

Toronto
foto: Nightsky @ skyscrapercity.com

Vancouver

foto: capricorn2000 @ skyscrapercity.com

Copacabana
foto: Bert, on Flickr


Un comentariu:

  1. Nu prefectul blocheaza dezvoltarea Constantei ci Guvernul asa cum a facut-o si pana acum. Prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu si nu face nimic de capul lui, acctioneaza la ordin direct de la prim ministru. Nu stiu daca mai era nevoie de motive ca sa ne convingem ca totul, absolut totul in tara asta se face cu ordin si cu interes politic. Constanta nu are politicieni, nu este reprezentata la centru, asa ca interesele acestui oras sunt calcate in picioare si se vede cum se taraganeaza cu Cazinoul, ca nu se face un spital regional desi exista proiect si teren disponibil, in schimb se face tot in Cluj unde deja exista mai multe spitale si un numar mai mare de paturi la mia de locuitori pe cand intreaga regiune sud est este vaduvita. Sa mai vorbim ca exista o taxa de intrare si iesire din judet (de la Fetesti), singura din tara care este foarte mare, discriminatorie si descurajeaza investitorii? Sa mai vorbim ca in Constanta companiile nu primesc ajutoare de stat, desi sunt companii profitabile, companii sigure, de mult timp in economie in schimb primesc iar si iar ajutoare de stat companiile din Cluj, unele infiintate acum cateva luni, ca tot in Cluj se fac stadioane, sali polivalente cu bani de la buget si mai nou un centru de cercetare pe cand la noi se doarme in bocanci si nu se face nimic, totul este blocat?

    RăspundețiȘtergere

Comment:

Un produs Blogger.