Contraatacul provinciei. Care sunt cele mai dinamice orase ale Romaniei

Desi Bucurestiul ramane principalul motor al Romaniei, sunt orase din provincie care reusesc sa surprinda prin dezvoltarea pe care o cunosc in ultima perioada. Aceste orase demonstreaza ca un management bun, impreuna cu o infrastructura de calitate pot acoperi un nivel scazut de populatie, acesta este si motivul pentru care cele 4 orase care sunt in clipa de fata cele mai fierbinte puncte pe lista investitorilor, sunt foarte diferite in privinta numarului de locuitori.

Timisoara

Cu un primar extrem de spumos si pe alocuri controversat, orasul de pe Bega cunoaste o dezvoltare spectaculoasa in special pe zona de office. Avem nu mai putin de 4 megaproiecte aflate in constructie: Openville (care va cuprinde si cea mai inalta cladire din Romania), ISHO (un mix de cladiri de office, rezidential si retail, cel mai inalt imobil urmand sa aiba 20 de etaje), Vox Technology Park si cel mai recent proiect demarat - Bega Electromotor Business Center.

La capitolul infrastructura discutam de soseaua de centura si pasajul subteran Solventul.

La capitolul retail se remarca deschiderea programata in toamna pentru primul magazin Momax din Romania.


Satu Mare

Orasul din nordul tarii, dar si localitatile din jurul sau au devenit un magnet pentru investitorii din industrie. Fie ca vorbim de mici fabrici de manufactura - Hermes, fie ca vorbim de giganti precum Alu Menziken, in jurul orasului fabricile rasar ca ciupercile dupa ploaie. La capitolul retail asistam la proiecte precum LIDL, Penny si Kaufland, dar si la aparitia primului McDonald's din oras. Insa pe sectorul de retail cel mai important proiect este mall-ul dezvoltat de NEPI.


Oradea


Oradea reuseste sa fie in acelasi timp un oras al industriei dar si un oras al parcurilor. Cu foarte multe parcuri si piatete dar si cu o grija deosebita pentru centrul istoric, Oradea este un important punct de atractie pentru turisti.

Parcurile industriale nou infiintate in jurul orasului au atras zeci de investitori din cele mai variate sectoare ale productiei.

Trebuie sa remarcam si dezvoltarea puternica a zonelor Ceyrat si Stimin, zone ce au atras investitori importanti in special pe retail si rezidential.Cluj - Napoca

Desi pare sa fi redus turatia motoarelor in ultima vreme, Clujul continua sa fie un important punct pe harta investitiilor.

In ultima vreme se remarca numarul crescut de proiecte rezidentiale (cel mai edificator exemplu fiind West City Tower), dar si cateva proiecte de office destul de mari precum iQuest si Riviera,  Si nu in ultimul rand nu trebuiesc uitate sosirea Mega Image in oras si investitia celor de la Momax.Din urma, cel care incearca sa ajunga cele 4 orase este Brasovul. Acesta mizeaza in special pe proiecte mixed use precum Coresi si AFI.

Din pacate orase precum Iasi, Constanta, Craiova, Braila si Galati par sa fi pierdut trenul si in 2017.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.