In 2 ani un nou pod de cale ferata va fi construit la Gradistea

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, Secretarul de Stat, Dragos Titea, Directorul General al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Marius Chiper şi Directorul General al CFR Călători Iosif Szentes au efectuat luni, 20 martie a.c., o vizită de lucru în comuna Comana, din judeţul Giurgiu. Discuţiile cu reprezentanţii locali au vizat importanţa redeschiderii liniei de cale ferată între Grădiştea şi Giurgiu, un proiect prioritar pentru CFR SA, care va contribui la dezvoltarea transportului feroviar local.

Marius Chiper, Director General al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA
“Licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate este în faza de finalizare şi emitere a raportului procedurii. Pentru obiectivul Pod Grădiştea termenul a fost redus pentru că nu facem foarte multe studii de teren, nu este o reabilitare majoră si sperăm ca în maximum 9 luni să avem studiul făcut. Dupa acest termen vom demara licitaţia pentru proiectare şi execuţie, iar în 2 ani ne propunem să construim podul. Poate ca termenul stabilit de noi nu este foarte optimist pentru localnici, dar e realist. Facem tot ce se poate, am fost nevoiţi de foarte multe ori să ne adaptăm, să schimbăm scenariile, ca să putem aborda această problem de o importanta deosebita pentru locuitorii acestei zone".

CFR SA a lansat deja procedura de achiziţie a Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată pe tronsonul Bucureşti Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră (inclusiv podul Gradiştea).

Studiul de fezabilitate va prezenta varianta optimă de traseu şi va propune o planificare a activităților proiectului tehnic prin dezvoltarea unei structuri de executare a lucrărilor de reabilitare, cu o soluție de execuție pe 2 loturi:

- lucrări la podul peste râul Argeș, între stațiile Vidra și Grădiștea
- lucrări la infrastructura de cale ferată dintre stațiile CF București Nord şi Giurgiu Nord, până la Frontieră.

sursa: CFR Infrastructura


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.