Se desfiinteaza un liceu constantean. Credeti ca este o idee buna?

Administratia locala, impreuna cu Ministerul Turismului au luat decizia desfiintarii Grupului Scolar Pontica - fostul liceu agricol.

Acesta va fi remodelat si transformat in centru national pentru formarea profesionala in domeniul turismului.

Desi un astfel de centru de formare a personalului calificat pentru zona turismului si serviciilor era mai mult decat necesar, consideram ca aceasta investitie nu trebuia facuta in detrimentul liceului agricol. De preferat ar fi fost ca acest centru sa fie o constructie noua de sine statatoare.

De ce spunem acest lucru? In ultimii ani in Dobrogea s-au facut investitii masive in sectorul agricol: cereale, rapita, pomicultura, apicultura atat de catre mari companii internationale cat si de catre fermieri locali. De asemenea in zona viticulturii s-au infiintat numeroase podgorii si crame, iar scopul liceului agricol era de a forma profesionisti: tehnicieni agronomi, horticultori, viticultori si zootehnisti.

Ori de dorit ar fi fost sa se realizeze investitii in modernizarea si retehnologizarea liceului agricol tocmai pentru a pregati acesti profesionisti.foto: Colegiul Tehnic Pontica | facebook

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.