Se ascute concurenta pe piata de discount. Gigantul Aldi face pasul catre Romania

Expansiunea agresiva a Lidl din ultima perioada, precum si reluarea investitiilor in construirea de noi magazine de catre Penny au la baza un numitor comun. Si anume venirea gigantului german Aldi in Romania.Aceasta agitatie din piata se vede cel mai bine in Constanta, unde Lidl incearca sa-si securizeze pozitia prin construirea a nu mai putin de 3 magazine, unul ditre ele la mai putin de 300 de metri de un Lidl deja existent - discutam de situatia Lidl Tomis 3 - Lidl Delfinariu.Conform unor surse din piata, citate de zf.ro  Aldi a inceput deja recrutarea pentru echipa care va manageria intrarea si expansiunea pe piata din Romania.

Infiintat in 1913, Aldi a ajuns in prezent cea mai mare retea de magazine de tip discount din lume, avand unitati deschise in Europa, Australia si Statele Unite.

Spre deosebire de Lidl, Aldi are o politica foarte stricta privind produsele marca proprie, acestea fiind dominante. Spre exemplu la orice produs marca proprie Aldi, in magazin veti gasi doar maxim alte 2 branduri concurente.

Un alt aspect interesant este comercializarea ocazionala a electrocasnicelor mari sau chiar a computerelor si laptopurilor. De asemenea Aldi are un spatiu generos destinat vinurilor, fiind retailerul german cu cele mai multe sortimente de vinuri.
Un produs Blogger.