Cetatea Fagarasului va fi reabilitată prin Regio-Programul Operațional Regional

Cetatea Fagarasului va fi reabilitată prin Regio-Programul Operațional Regional: contractul de finanţare, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei, a fost semnat pe 6 iunie de d-na viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.
Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, şi vizează restaurarea, consolidarea şi amenajarea/refuncţionalizarea unor spaţii existente, din incinta cetăţii, prin reconstituirea, respectiv refacerea acestora.
Valoarea totală a investiţiei este de 21.805.731,57 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE este de 21.369.616,594 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).
„Proiectul este foarte aşteptat de autorităţile locale şi de turişti, deopotrivă, întrucât Cetatea Făgăraşului este una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est. Prin semnarea acestui contract, se dovedeşte încă o dată că fondurile europene pe care România le are la dispoziţie reprezintă o sursă de finanţare extrem de preţioasă pentru conservarea patrimoniului cultural şi pentru valorificarea acestuia”, a menţionat doamna Sevil Shhaideh, subliniind că România şi-a propus ca, până la finalul acestui an, să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.
Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni, iar, după intervenția asupra obiectivului, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte de la 75.540 la 100.711.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.