COMUNICAT DE PRESĂ - adoptarea in sedinta de Guvern de astazi a OUG privind infiintarea agentiilor pentru IMM

COMUNICAT DE PRESĂ - adoptarea in sedinta de Guvern de astazi a OUG privind infiintarea agentiilor pentru IMM si a Memorandumului referitor la schema de ajutor de minimis pentru programul de internationalizare a companiilor
Executivul a aprobat astăzi, în prima ședință a noului Guvern, două propuneri ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dedicate susținerii dezvoltării și consolidării mediului de afaceri românesc.
Astfel, prin Ordonanță de Urgență a fost aprobată înființarea, organizarea și funcționarea a 9 agenții pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului, care vor avea un rol activ în implementarea programelor naționale derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, inclusiv în derularea Programului Start-up Nation.
”Măsura vine în sprijinul sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, al investițiilor străine și al activității de promovare a exportului, impactând direct atât dezvoltarea și consolidarea mediului de afaceri în plan regional, cât și implementarea concretă a Programului Start-Up Nation, priorități ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri în Programul de guvernare ”, a precizat ministrul Ilan Laufer.
Prin acest act normativ cele 8 oficii teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și cooperație, aflate în subordinea Ministerului, se reorganizează în 9 agenții pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului, localizate în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara.
Prin cel de-al doilea act, susținut astăzi de ministrul Ilan Laufer, în ședința Executivului, prin Memorandum, se aprobă încadrarea schemei de ajutor de minimis pentru Programul de susținere a internaționalizării operatorilor economici pentru perioada 2017-2010 în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român.
”Împreună cu mediul de business românesc schimbăm paradigma în ceea ce privește exportul. Pe lângă produse trebuie să acordăm atenție exportului de servicii, de know-how și mă bazez pe faptul că antreprenorii români au o capacitate de adaptare foarte mare şi găsesc soluţii inovatoare de a accede pe piețele externe. De aceea, vreau o implementare rapidă a măsurilor ce ne revin în Programul de guvernare, pentru susținerea internaționalizării mediului de afaceri”, a declarat ministrul Laufer.
Prin Programul de Internationalizare, care se desfășoară în perioada 2017-2020, Ministerul pentru Mediul de Afaceri încurajează companiile românești să utilizeze noi instrumente de promovare individuală pentru dezvoltarea de parteneriate în străinătate și creștere a amprentei românești pe piețele externe.
Beneficiarii acestui Program sunt societățile care îşi desfășoară activitatea în România şi se încadrează în categoria întreprinderilor mici și mijlocii. Acestea pot primi finanțare în limita a 50.000 lei/an/beneficiar, pentru: participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale; participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate; crearea identităţii vizuale a unui IMM, realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil; participări ale angajaților la cursuri de pregătire, analize și studii de piaţă; alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării
Bugetul estimat pe anul 2017 este de 5.000.000 lei, iar pentru întreaga perioadă de implementare, 2017-2020, este de 71.000.000 lei.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.