Expozitie inedita: IKEA a mobilat si decorat o casa din Muzeul Satului "Dimitrie Gusti"

IKEA Romania continua campaniile inedite. Cea mai itneresanta campanie a fost recent lansata si consta intr-o expozitie la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din capitala.

Denumita „Traditii in viitor”, expozitia ce marcheaza 10 ani de la itnrarea IKEA in Romania este gazduita de casa "Cantonul de drum" din cadrul muzeului.

Interiorul casei a fost modilat si decorat de IKEA cu produse ce pastreaza elemente traditionale romanesti: bucataria Metod, polita Gamleby, covoare Silkeborg, pat Gjora; totul iluminat cu sistemul de iluminat inteligent Tradfri.

„Suntem onoraţi să organizăm această Expoziție împreună cu MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI” din București. Cultura suedeză este o cultură a incluziunii, iar prin acest proiect ne dorim să demonstrăm că lucrurile se întrepătrund și evoluează, că o casă poate să fie casa din viitor și fără a-și schimba esența.
Suntem o companie fondată pe valori și pasionată de viața de zi cu zi de acasă. Cultura suedeză și valorile sunt piatra de temelie a companiei noastre. Rădăcinile noastre ne fac să fim ceea ce suntem astăzi. Iar mixul unic al trecutului și al prezentului, al tradiției și al dezvoltării sunt și rămân inima companiei IKEA.
Așa că, din când în când, ne uităm la trecut pentru a da un nou sens viitorului. Credem că respectul pentru tradiții și valori ne fac mai puternici și ne ajută să creăm o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni.
Purtăm un mare respect tradițiilor și valorilor românești și credem că Muzeul Satului este locul în care acestea sunt arătate în contextul nostru preferat: acasă. Anul acesta, IKEA împlinește 10 ani în România, așa că ne-am dorit să găsim un mod prin care să ne pregătim pentru viitor și prin care ne arătăm respectul pentru tradițiile românești. Muzeul Satului, ca model de reprezentare a valorilor tradiționale, ne-a venit prima oară în minte. Ce mod mai frumos de a ne arăta respectul față de tradiție și de ilustra cum arată casa din viitor în viziunea noastră, decât o colaborare cu Muzeul Satului?” - Violeta Nenita , store manager IKEA Romania

foto: IKEA Romania

 „A fost o provocare și o onoare pentru noi să lucrăm la acest proiect. Avem un respect profund pentru estetica romanescă tradițională și asta ne-a motivat să ilustrăm îmbinarea a două culturi diferite doar în aparență, cum sunt cea românească și cea suedeză. Până la urmă, asta se întâmplă în casele multor români și în casele noastre de 10 ani, de când este IKEA în România. Ne-am jucat foarte mult cu ideile, am gândit un spațiu funcțional, în stilul scandinav tradițional, dar în care ne-am folosit foarte mult imaginația, iar obiectele românești, toate utile și frumos decorate, au contribuit la crearea unui spațiu de care suntem mândri,” - Irina Amza, Interior Design Manager IKEA Romania

Casa este deschisă pentru vizite până pe 30 august, iar programul de vizită este următorul:

  • Luni: 9.00 – 17.00; 
  • Marți– Duminică: 9.00 – 19.00. 

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.