Trenurile de marfa vor fi interzise in Bucuresti

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit la sediul Municipalitatii cu Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, pentru a discuta mai multe aspecte legate de imbunatatirea conditiilor de trafic din Capitala.
Cei doi oficiali au convenit implementarea unor solutii in ceea ce priveste liniile de transport feroviar care tranziteaza orasul, in sensul ca trenurile de marfa sa nu mai circule prin Capitala.
Gabriela Firea: ”Imi doresc sa gasim cele mai rapide si mai eficiente solutii pentru ca trenurile care traverseaza Bucurestiul, indeosebi in zona de Nord, sa nu mai creeze blocaje in trafic. Dupa cum bine stiti, nicio Capitala europeana nu este tranzitata de marfare. In urma analizei efectuate de specialistii care au lucrat la Planul de Mobilitate Urbana Durabila, a reiesit faptul ca acest tip de transport trebuie sa fie mutat la marginea orasului. Solutia provizorie, pe care imi doresc sa o implementati pana la inceputul lunii septembrie, cand traficul se va intensifica odata cu inceperea scolilor, este regandirea orarului acestor trenuri, astfel incat sa nu mai tranziteze Capitala la orele de varf".

Ministrul Transporturilor a dat asigurari ca specialistii din cadrul institutiei pe care o conduce vor lua in calcul modificarea programelor acestor trenuri, astfel incat sa nu mai tranziteze orasul la orele de varf. Razvan Cuc a explicat ca pana la sfarsitul lunii octombrie ministerul va reabilita din surse proprii calea ferata de la marginea Capitalei, facand posibila mutarea trenurilor pe aceasta linie.
Un alt subiect luat in discutie a fost situatia pasarelei care traverseaza lacul Herastrau pe care Municipalitatea intentioneaza sa o construiasca in vecinatatea podului care in prezent apartine Regionalei CFR.
Reprezentantii ministerului i-au comunicat Primarului General ca vor emite saptamana viitoare avizul pentru construirea unui ponton plutitor pe care primaria il va construi ca solutie provizorie pana la realizarea pasarelei.
Gabriela Firea: "Primaria Municipiul Bucuresti a prevazut in buget fondurile necesare pentru construirea pasarelei si a facut toate demersurile pentru obtinerea avizelor necesare. Avand in vedere ca realizarea acestei pasarele necesita parcurgerea mai multor etape si implicit o perioada mai lunga de realizare, este imperios necesar sa amplasam provizoriu un pod plutitor in vecinatatea podului de cale ferata, care sa preia functiunea de pod pietonal. Dupa obtinerea acestui aviz, putem incepe montarea", a explicat Primarul General.
In cadrul intalnirii, s-a mai discutat despre preluarea de catre Municipalitate a Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti care functioneaza in prezent pe langa Ministerul Transporturilor. Specialistii ministerului si-au manifestat disponibilitatea ca aceasta autoritate sa fie predata PMB tinand cont de faptul ca aceasta insitutie reglementeaza si monitorizeaza transportul local in zona metropolitana Bucuresti Ilfov.
Tot astazi, cei doi oficiali au decis infiintarea unui grup mixt de lucru format din reprezentati ai PMB si ai Ministerului Transporturilor care sa identifice solutiile legale pentru relocarea autogarilor in zonele limitrofe ale Bucurestiului. In acest sens se vor identifica spatii noi pentru ca aceste autogari sa fie corelate cu mijloacele de transport in comun.
In prezent, pe raza Municipiului Bucuresti, exista un numar de 21 de autogari iar programul de transport persoane prin servicii regulate Bucuresti-Ilfov cuprinde un numar de 2440 de curse zilnice.
O alta problema discutata astazi a fost identificarea unor solutii tehnice si financiare pentru reabilitarea podului Constanta, obiectiv aflat in administrarea Ministerului Transporturilor, care se afla in acest moment intr-o stare avansata de degradare.
Edilul Capitalei le-a solicitat, de asemenea, reprezentantilor Ministerului Transporturilor sa predea autoritatii locale terenurile pe care exista linii de cale ferata dezafectate pentru ca Primaria Capitalei sa poata construi locuinte sociale si pentru tineri.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.