Tronsonul feroviar Adjud – Pufești a intrat în reparații!

Pe tronsonul Pufești - Adjud se execută lucrări de reparații la infrastructura feroviară pe firul I, între km 238+500 și km 240+500, în vederea redeschiderii traficului feroviar.

În perioada de execuție a lucrărilor de reparații la terasamentul căii ferate, pe o lungime de 2,8 km și la cele două poduri, circulația trenurilor se desfășoară doar pe firul II și cu restricție de viteză de 30 km/h în zona șantierului.

Programul de lucrări este structurat în două etape de execuție, în prima fiind cuprinse lucrările pentru refacerea terasamentului, protejarea taluzului și reparații la suprastructură, iar a doua etapă va cuprinde lucrările de săpături în albia râului pentru sistematizarea scurgerii, realizarea unor racordurilor noi și montarea unor grinzi de beton în zona taluzului pentru a stopa procesul de eroziune.

Scopul acestor lucrări este reluarea traficului feroviar pe ambele fire între Adjud și Pufești, creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de confort.

Valoarea contractului încheiat cu SC VIOTOP SRL este de 1,7 mil lei, finanțarea lucrărilor fiind asigurată din fonduri proprii CFR. Termenul de finalizare a lucrărilor este 18 august 2017, iar pentru nerespectarea graficului de execuție sau a termenelor prevăzute în contract se vor percepe penalități.
Menționăm că aceste lucrări sunt cuprinse în programul anual de reparații și consolidare a infrastructurii feroviare derulat din fonduri proprii ale CFR SA, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulație a trenurilor, prin creşterea vitezei şi a gradului de confort.


Foto: arhiva CFR Infrastructura

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.