Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh prezinta stadiul PNDL II

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, despre stadiul PNDL II:
" - Alocările în PNDL etapa I: există un dezechilibru între suma cea mai mică alocată și cea mai mare. De ce această dezechilibrare, în 2011 am luat decizia de a constitui acest program într-o finanțare multianuală.
- Timiș, Bihor, Satu Mare sunt județe cu alocările cele mai mari, aici nu vorbim de alocări, ci de decontări în cadrul contractelor de finanțare în perioada 2013-2016, vorbim de plăți și nu de alocări.
- Vom finanța 9500 de obiective, din care cu prioritate 2500 de creșe și grădinițe, 2000 de școli din învățământul preuniversitar, 5000 de obiective pentru a ne îndeplini țintele fie de conformare în domeniul apelor și apelor uzate, fie de modernizare a întregi infrastructuri de drumuri.
- După adoptarea legii bugetului de stat s-au depus peste 13 000 de solicitări în valoare de peste 67 miliarde lei.- Ceea ce am prevăzut noi a fost o sumă de 30 miliarde de lei.
- Etapa I în această fază de alocare a fondurilor: în conformitate cu prevederile legale. HG 624/2015, alocările din buget pt acest program urmează criterii foarte clare și bine detaliate.
- Am utilizat modelul matematic cu date demografice atât pe județe cât și capacitatea financiară a acestora.
- A rezultat o alocare echilibrată, ce putem observa ca și element deosebit: municipiul București, unde impozitul pe venit depășea în analiză orice capacitate financiară a județelor, am luat decizia de a finanța tot ceea ce înseamnă creșe și grădinițe depuse de sectoarele din București.
- Județele cele mai sărace, cu suprafața cea mai mare și cu nr. de unități administrativ teritoriale cele mai multe primesc alocarea cea mai mare.
- Pt conformarea creșteri modernizării drumurilor, ținând faptul că am utilizat indicatorii realizați împreună cu Banca Mondială, am mers pentru drumurile județene într-o alocare de 35% din suma județului."

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.