Cum au ajuns salvamarii bataia de joc a politicienilor si turistilor

In fiecare vara isi pun viata in pericol pentru a salva turisti  si localnici inconstienti. Si fac asta chiar daca nu stiu cand si daca isi vor primi salariul, chiar daca sunt nevoiti sa manance la terasele unde patronii le ofera o masa gratuit, chiar daca dotarile sunt sub ceea ce gasim pe plajele din Europa de vest si Statele Unite.

Putinele masini de interventie pe care le are serviciul Salvamar provin din donatiile celor de la Exclusiv Auto.

Mai mult desi avem privati precum familia Oancea care au realizat acel proiect minunat care e scoala de salvamari din parcul Tabacarie, mai nou guvernul doreste sa inchida plajele periculoase in loc sa investeasca in dezvoltarea serviciului de salvamar.


Deci din partea politicienilor salvamarii primesc promisiuni in loc de salarii si mancare si plaje inchise in loc de dotari, in timp ce de la cei care se scalda in mare primesc injurii si nu de putine ori sunt agresati de inconstientii care nu vor sa iasa din apa.

Mai mult aceste persoane care nu respecta indicatiile salvamarilor pun in pericol atat vietile lor cat si pe ale salvatorilor care sunt nevoiti sa-i scoata din mare.

Legea salvamarilor trebuie schimbata radical. Serviciul salvamar trebuie sa devina directie in cadrul ISU Dobrogea. Trebuiesc cumparate echipamente noi si performante. Din partea Miami Beach Patrol Ocean Rescue am primit o lista cu echipamentele obligatorii pentru functionarea optima a serviciului salvamar:


  • jeep-uri
  • ATV-uri
  • salupa 
  • barci cu vasle
  • barci cu motor
  • jetski
  • statii radio
  • conexiune directa prin statii cu serviciile de paramedici
  • plute cu sisteme de iluminat
In Miami si Los Angeles salvamari sunt o divizie a departamentului de pompieri. Asa cum ar trebui sa fie si la noi.


Mai mult alaturi de salvamari, pe plaja sunt si beach patrols. Asa ca daca spre exemplu o persoana nu iese de buna voie din apa si face scandal, salvamarii au dreptul sa retina acea persoana pana la sosirea beach patrol, acestia din urma urmand a da amenzi de la cateva sute pana la peste 1000 de dolari si in caz ca persoana este foarte recalcitranta, o pot aresta pentru 24 de ore.







Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.