Forţele Armate Canadiene vor patrula spaţiul aerian al României

Forţele Armate Canadiene vor trimite aproximativ 135 de militari şi patru avioane CF-18 Hornet ale Aviaţiei Regale Canadiene la Constanţa, în România, pentru a participa la activităţile de poliţie aeriană ale NATO din septembrie până în decembrie 2017.
Această misiune face parte din Operaţiunea REASSURANCE si reprezintă contribuţia Canadei la măsurile de asigurare si disuasiune ale NATO. Forţa operaţională aeriană în România va spori capacitatea Forţelor Aeriene Române de menţinere a integrităţii spaţiului aerian.
Activităţile de poliţie aeriană ale NATO fac parte din măsurile de asigurare şi disuasiune ale Alianţei începând din 2014. Aceste măsuri demonstrează angajamentul colectiv al aliaţilor de a proteja populaţiile şi teritoriile ţărilor membre NATO.
Citate :
"Forţele Armate Canadiene şi-au asumat principiul apărării colective al Alianţei, care este esenţa tratatului fondator al NATO. Militarii noştri sunt bine antrenaţi şi hotărâţi să contribuie la activităţile consolidate de poliţie aeriană ale NATO care asigură integritatea spaţiului aerian al aliaţilor. Ei sunt mândri să reprezinte Canada şi ceea ce are ea mai bun de oferit."
- General-locotenent Steve Bowes, comandantul Comandamentului Operaţiunilor Interarme
“Forţa operaţională aeriană este o unitate competentă şi flexibilă, gata oricând să-şi pună resorturile in mişcare şi să ofere sprijin atunci când Canada consideră că este necesar. Forţa noastră operaţională aeriană în România este mândră să participe la activităţile de apărare colectivă care sprijină activităţile consolidate ale poliţiei aeriene NATO."
- Locotenent-colonel Mark Hickey, comandantul Forţei operaţionale aeriene în România
Informaţii generale:
Militarii canadieni care formează Forţa operaţională aeriană din România fac parte în principal din Escadrila 409 Aviație Vânătoare de la Baza Aeriană 4 Wing Cold Lake, ei fiind însoţiţi de personal al 2 Air Expeditionary Wing și 17 Wing Winnipeg.
Activităţile consolidate ale poliţiei aeriene a NATO constituie o misiune de apărare colectivă în timp de pace, pentru protejarea integrităţii spaţiului aerian al Alianţei. Forţele Armate Canadiene sprijină această misiune în rotaţie cu alţi aliaţi ai NATO în cadrul operaţiunii REASSURANCE, începând din mai 2014.
Forţele Armate Canadiene au desfăşurat pentru prima oară o Forţă operaţională aeriană în România în cadrul operaţiunii REASSURANCE, din aprilie până în august 2014, la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii a Forţelor Aeriene Române. În timpul acelei misiuni, Forţa operaţională aeriană s-a angajat în activităţi de instrucţie multinaţională care au contribuit la creşterea interoperabilităţii în cadrul misiunilor de apărare aeriană, de supremaţie aeriană şi de sprijin tactic.
Operaţiunea REASSURANCE cuprinde activităţile militare ale Forţelor Armate Canadiene, iniţiate în 2014, de susţinere a măsurilor de asigurare şi disuasiune ale NATO în Europa Centrală şi de Est, menite să reasigure naţiunile din regiune de intenţia NATO de a le sprijini eforturile de asigurare a stabilităţii şi securităţii.


Un produs Blogger.