Propunem construirea unui port turistic in parcul Tabacarie

Constanta are nevoie de investitii serioase in zona agrementului nautic: porturi turistice, piers, teleski, competitii nautice etc.

Toate acestea ajuta la dezvoltarea turismului si cresterea numarului de turisti prin diverisificarea seriviciilor si atractiilor pe care orasul le ofera.

Avem deja un port turistic care merge foarte bine - Portul Tomis, avem Mamaia Pier si in curand vom avea un al doilea port turistic la Pescarie unde discutam de finalizarea unei investitii incepute in anii '80.

Pentru a diverisifica turismul de agrement cu ambarcatiuni trebuie creata posibilitatea realizarii unui circuit: Portul Tomis - Port Pescarie - Mamaia Pier. Si totusi lipseste ceva. Acea piesa lipsa din puzzle este un port turistic pe lacul Tabacarie. Trebuie sa mentionam ca in perioada de dinainte de 1990 si pana pe la mijlocul anilor '90, in zona Sat Vacanta exista un cheu pentru ambarcatiuni.

Cu toate acestea propunerea noastra pentru amenajarea unui port turistic pe lac vizeaza o alta locatie. Discutam de celebra "parcare la lac" de langa Gravity Park care propunem sa devina City Park Marina.


De ce am ales aceasta locatie:

-zona premium nevalorificata la adevaratul potential, in prezent exista doar o parcare pe buza unui lac
-marginea lacului se prezinta intr-o stare foarte buna
-acces auto si pietonal usor
-atractii majore si generatoare de turisti/clienti/vizitatori: Gravity Park, City Park Mall, Biserica Sf. Mina, Complexul Muzeal, Scoala de Echitatie etc.
-prezenta in imediata apropiere a scolii de canotaj
-prezenta in imediata apropiere a complexului de inot si scoala de salvamari "Gheorghe Oancea"
-prezenta in imediata apropiere a clubului Princess

Terenul asupra caruia propunem interventia:


Situatia propusa:

Zona 1:

-parcare desfasurata pe P+T - aproximativ 150 de locuri
-statie de taxi


Zona 2:

-yachtclub P+2E: capitanie, vestiare, dusuri, toalete, lobby evenimente, punct medical prim ajutor, security office
-macara ambaractiuni
-service yachturi
-rampa lansare ambarcatiuni
-statie preluare deseuri
-statie combustibil

Zona 3:

-lipite de peretele din piatra se pun terase tip container ca in portul Tomis
-intre containere si apa spatiul se va amenaja ca promenada pietonala cu pavaj, sisteme de iluminat, cosuri de gunoi, mobilier si dotari urbane, langa conatinere proprietarii avand liberatea de a pune mese si scaune pentru terase
-pe cheu se vor monta 2 pontoane dotate cu terminale de apa si curent si sisteme de iluminat ambiental
-pe latura cu biserica Sfantul Mina propunem amenajare a doua terase-ponton pe lac si montarea unui ponton dotat cu terminale de apa si curent si sisteme de iluminat ambiental

Intreaga zona va fi monitorizata atat cu paza fizica cat si cu sisteme de supraveghere cu infrarosu, iar pontoanele vor avea porti de acces cu lacat.Separat se va amenaja aleea dintre Gravity Park si Complexul Muzeal pentru a permite accesul auto la biserica Sf. Mina.

O alta interventie necesara este dragarea lacului Tabacarie si amenajarea canalului Tabacarie - Marea Neagra pentru a deveni navigabil. Dar despre asta vom discuta intr-un articol viitor.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.