Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a primit vizita E.S. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania.

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a primit marţi, 22 august a.c., vizita E.S. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania.

În cadrul întâlnirii, viceprim-ministrul Shhaideh a arătat că relaţia cu Germania este de importanţă strategică pentru România și că aprofundarea dialogului şi a cooperării dintre cele două țări constituie o prioritate pentru noi. Ministrul dezvoltării și-a manifestat disponibilitatea pentru susţinerea reciprocă pe teme de interes, atât în cadrul UE, cât şi în plan regional şi internaţional. Cooperarea între cele două țări are la bază preocuparea constantă de a menține o relaţie cât mai pragmatică şi funcţională, pe toate planurile, bazată pe încredere reciprocă şi predictibilitate.Ambasadorul Meier-Klodt şi-a exprimat mulţumirea faţă de excelentele relaţii bilaterale şi de poziţia Germaniei ca partenerul comercial numărul 1 al României. Domnia sa și-a manifestat interesul în domenii strategice de cooperare, în special infrastructura, educaţia și formarea profesională, domenii care pot oferi oportunităţi economice regiunilor mai puţin dezvoltate ale României şi le pot face mai atractive pentru investiţii. Ambasadorul Meier-Klodt şi-a manifestat întreaga disponibilitate de a-și concentra eforturile în special către astfel de obiective strategice.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.