Situatie aberanta. Dobrogea ar putea avea un al patrulea aeroport

O situatie aberanta s-ar putea petrece la noi in Dobrogea. Directorul Aeroportului International Mihail Kogalniceanu a declarat pentru Radio Constanta ca exista zvonuri, neconfirmate insa oficial, conform carora s-ar putea reloca aeroportul civil langa localitatea Valul lui Traian.

Daca acest zvon are macar un sambure de adevar atunci suntem martori la o situuatie absolut tampita. Adica construim un nou aeroport intr-o regine care are deja 3 aeroporturi: 2 de stat si unul privat. Mai mult, zborurile civile de linie de pe aceste aeroporturi se pot numara pe degete. Vine iarna cat de curand si singurele zboruri ce vor fi operate pe CND (Mihail Kogalniceanu) sunt ale Turkish Airlines si Wizz Air, si aici discutam doar de cateva curse pe saptamana.Da! Aeroportul civil trebuie relocat insa relocat prin comasarea cu un aeroport existent, situatia ideala - Tuzla si nu prin construirea unuia nou.

In plus nu trebuie sa uitam ca mai este putin pana in 2024 cand intra in vigoare normativa europeana care interzice subventionarea aeroporturilor de catre autoritatile locale. In urma acestei decizii urmand sa fie inchise majoritatea aeroporturilor din Romania. Si noi ce facem? Construim un aeroport ca sa avem ce sa inchidem?

Ramane de vazut cum se va termina epopeea aeroportului constantean.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.