Sosea cu 4 benzi si pasaje rutiere supraterane intre Poarta 7 si Autostrada A4

COMPANIA NATIONALA "ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME" SA CONSTANTA a lansat licitatia pentru:

1. Elaborarea Studiului de fezabilitate aferent obiectivului de investitii „Extinderea la 4 benzi a drumului dintre Poarta 7 si jonctiunea obiectivului “Pod rutier la km 0+540 a Canalului Dunare-Marea Neagra“ cu drumul care realizeaza legatura intre Poarta 9 si Poarta 8 spre zona de Nord a Portului Constanta, in conformitate cu prevederile HG nr.907/2016 si ale Temei de proiectare.
2. Elaborarea cererii de finantare si a documentelor suport necesare obtinerii fondurilor europene in cadrul POIM 2014-2020, conform Ghidului solicitantului-Program Operational Infrastructura Mare-Axa prioritara 1-Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul, Obiectivul specific 1.3- Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala precum si asigurarea suportului pe parcursul procesului de evaluare a aplicatiei de finantare, pâna la momentul aprobarii de catre Autoritatea de Management.

Valoare estimata: 1.599.488 lei + TVA.

Data limita depunere oferte: 12.09.2017.Conform temei de proiectare, elementele principale ale investitiei propuse sunt:

-pasaj denivelat superior peste caile ferate si drumul existent in zona conexiunii cu varianta ocolitoare a orasului;
-giratii rutiere si intersectii cu drumurile existente;
-parcare auto pentru vehicule la Poarta nr. 7 pe sensul de intrare in port.

Cerinta beneficiarului este ca din sensul giratoriu de conectare a autostrazii A4 cu drumul care face legatura spre zona de nord a portului, direct, in prelungirea A4, sa se proiecteze un pasaj superior denivelat, peste liniile de cale ferata, printre constructiile existente.

Prin expertiza tehnica se doreste a se identifica o varianta de modernizare a sensului giratoriu existent, sau o alta amenajare a acestei intersectii, avand in vedere ca viitorul pasaj rutier denivelat urmeaza sa se desprinda din acest amplasament.

La coborarea de pe pasaj, ar trebui sa se realizeze un sens giratoriu care sa permita atat incadrarea spre nord pentru traficul care are destinatie portile 8, 7 cat si incadrarea spre sud a traficului care merge spre poarta 9. Deasemenea, acest sens giratoriu ar permite circulatia intre poarta 9 si poarta 7.
Din noul sens giratoriu, spre poarta 8 si poarta 7, drumul se va extinde la 4 benzi.

cosinus

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.