Constanta. Desfasurare de forte pentru prinderea a 87 de migranti ilegali

Nu mai putin de 87 de migranti au fost prinsi astazi de Garda de Coasta. Migrantii au avut proasta inspiratie sa incerce sa intre ilegal in Romania prin zona Corbu-Vadu, zona plina de unitati militare americane si romanesti.

Pentru a se asigura ca nici un migrant nu a scapat, Politia Romana, Politia Locala Navodari, Garda de Coasta si Jandarmeria au infiintat mai multe filtre pe DJ 226.Redam integral comunicatul garzii de coasta.

În data 03.09.2017, în jurul orei 06.35, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României.
Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii, cu sprijinul și a două nave aparținând  ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare).
Nava nu a răspuns avertismentelor poliției de frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre țărmul românesc. Fiind însoțită de navele Gărzii de Coastă, în jurul orei 10.05, ambarcațiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia.
Cele 87 de persoane (48 bărbați, 16 femei și 23 de copii) aflate la bord vor fi preluate de polițiștii de frontieră, care vor efectua activitățile specifice în astfel de cazuri.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Constanța, I.P.J. Constanța, I.S.U. Dobrogea și Inspectoratul General pentru Imigrări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.