Ministrul Cuc s-a facut iar de ras cu o inaugurare penibila

Ieri, 31.08.2017, ministrul Cuc a reușit din nou să se umple de penibil, "inaugurând" cu surle și trâmbițe 7,5 km din DNCB Centura București, sector care a fost dublat la 2 benzi pe sens.
Dacă acum câteva săptămâni domnul Cuc a inaugurat o linie de cale ferată care există din perioada austro-ungară și pe care se circulă cu 30-35 km/h, adică mai încet decât acum 100 de ani, de data aceasta, în același stil populist, a "tăiat panglica" unui proiect nefinalizat, fără stratul final de asfalt, cu marcaje provizorii (galbene), cu lucrări în desfășurare, cu utilaje pe carosabil care produc ambuteiaje mai mari decât în trecut, așa cum se vede și din traficul raportat de Google Maps acum câteva momente, din filmarea aeriană și din filmarea de la bord.Practic a inaugurat un șantier în toată regula. Probabil că dorește să inaugureze încă o dată acest segment din centură când este gata și stratul final de asfalt. N-avem inaugurări pe bune? Nicio problemă, le inventăm! Așteptăm și alte mărețe "inaugurări", cum ar fi lotul de autostradă A3 Gilău-Nădășelu care va fi gata în curând dar care nu are pod peste Someș la Gilău, deci nu va putea fi folosit de șoferi. Poate că șoferii vor traversa râul Someș cu bacul. Sau trimite domnul Cuc armata să facă pod de pontoane.
Indolența ministrului este cu atât mai mare cu cât discutăm despre un proiect care a început în anul 2011 (!) și care s-a derulat într-un ritm nefast și defectuos atât din partea statului roman (aprobarea unui studiu de fezabilitate de nivelul unui drum județean cu toate intersecțiile la nivel, ne-asigurarea finanțării, lentoare în rezolvarea blocajelor birocratice), cât și a constructorului, care cu excepția vizitelor oficiale, a avut o mobilizare dezamăgitoare.
Pornind de la aceste considerente, această inaugurare festivă a unui proiect necorespunzător, nefinalizat, la 6 ani de la debutul lui denotă o bătaie de joc la adresa contribuabililor români, la adresa șoferilor care zilnic pierd ore din viața lor circulând pe acest sector de drum județean numit "Centura București".
În acest sens, facem un apel către ministrul Răzvan Cuc să își ceară scuze public și, în ceasul al 12-lea, să se reorienteze spre rezolvarea blocajelor birocratice de care este direct responsabil (eliberare autorizații de construire, acorduri de mediu, avize pentru relocare utilități, documentații de exproprieri, semnare contracte de construcție etc). În caz contrar, suntem încrezători că Premierul Mihai Tudose va nominaliza un nou Ministru al Transporturilor - unul competent.
Pe voi vă rugăm să dați o reacție și share pe Facebook pentru că românii merită să fie informați corect și complet, nu să ia de bună manipularea ieftină! Mulțumim!
În filmările de mai jos (din aer și de la bordul mașinii) puteți vedea cum se circula în această dimineață. Se formează cozi imense în continuare în zona Dragomirești-Chiajna, dar și la Chitila. Se circulă cu restricții în aceste două puncte dar și în alte zone, cum ar fi benzinăria Petrom din apropiere de Rudeni și ovoidul (giratoriul) din apropiere de A1. Traficul de coșmar va deveni insuportabil când constructorul va așterne stratul final de asfalt!
Filmare aeriană - puncte critice:
https://www.youtube.com/watch?v=0nWjKAjXnto
Filmare de la bord - drum complet A1-DN7 și retur:
https://www.youtube.com/watch?v=QvjjEWsLjHc

ASOCIATIA PRO INFRASTRUCTURA

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.