Murad a inceput lucrarile la hotelul Lido

Dupa ce recent a preluat cel mai mare complex turistic de pe litoral Belvedere-Panoramic-Amfiteatru din statiunea Olimp, acum omul de afaceri Mohammad Murad a demarat lucrarile de restaurare ale emblematicului hotel bucurestean - Lido.

sursa foto: Bucureştiul între Da şi Nu

Construit in perioada interbelica in stil art-deco dupa planurile arhitectului Ernst Doneaud, hotelul era la vremea respectiva state of the art in materie de facilitati oferite. Atractia principala fiind bazinul cu valuri (primul din Europa) si reflectoare subacvatice. De asemenea la unul din capetele bazinului era instalat un ecran pentru proiectii.

Inaugurarea sa a avut loc in anul 1930, investitor fiind medicul, politicianul si profesorul universitar Constantin Angelescu, De altfel Angelescu a ocupat si functiile de ministru al instructiunii publice, prim ministru interimar si a fost cel dintâi ministru plenipotențiar al României la Washington.Confiscat de comunisti hotelul incepe sa-si piarda din stralucire, dupa anii '90 intra in posesia familiei Paunescu, abia dupa anul 2000 mostenitorii de drept reusind sa reintre in posesia imobilului. Iar in 2010 hotelul este inchis.

Acum asa cum spuneam mai sus, hotelul a fost inchiriat cu drept de cumparare de catre omul de afaceri Mohammad Murad. Acesta urmeaza sa investeasca 5 milioane de euro in restaurarea cladirii si readucerea la gloria din trecut.

Mai mult acesta intentioneaza sa-l afilieze lantului Trump hotels, lant controlat de actualul presedinte al Statelor Unite - Donald Trump.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.