Platforma de foraj petrolier gigantică – SCARABEO 9 a sosit astăzi în Portul Constanţa

SCARABEO 9 aparţine companiei Saipem, una dintre cele mai mari companii din lume, cu activitate în sectorul petrolier. Înmatriculată sub pavilion Bahamas, SCARABEO 9 este o platformă de foraj maritim semi-submersibilă de ultimă generaţie. A fost construită în anul 2009.
SCARABEO 9 este proiectată să lucreze până la adâncimi de 12.000 ft (3.657,60 metri) şi să efectueze foraje până la 50.000 ft (15.240 metri). Are 36.863 tone registru brut, lungimea de 115 metri şi lăţimea de 86,33 metri.
Platforma este prevăzută cu locuri pentru 200 de persoane, dispune de helioport, spital, săli de gimnastică şi de recreere. La tranzitarea strâmtorilor a fost însoțită de patru remorchere, o navă de intervenție în caz de urgență și o ambarcaţiune.Din cauza restricţiilor de înălţime şi adâncime la tranzitarea strâmtorilor Dardanele şi Bosfor, platforma a fost dezasamblată. La Constanţa a sosit fără partea superioară.

Componentele demontate vor ajunge ulterior, în România, la bordul unor nave maritime. A acostat în dana 80, din terminalul Comvex, care dispune de adâncimile necesare. Apoi, timp de circa două luni, vor fi efectuate lucrările de re-asamblare şi pregătire a platformei pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră.

Agentul platformei este Idu Shipping & Services.

Constanta Port

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.