Au fost instalate panouri cu smiley faces pe DN68A

Foarte rar dăm bile albe și aprecieri pentru Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Astăzi o vom face pentru că vedem implementată o soluție mică dar cu impact mare pentru care inclusiv noi am insistat de multe ori, online pe forum și la diverse întâlniri oficiale sau conferințe.


DRDP Timişoara

Este vorba de instalarea de panouri cu smiley faces pe DN68A între Holdea și Margina, segment de 15 km extrem de periculos, cu multe gropi, parapete lipsă și marcaje rutiere șterse.

Minim 4-5 ani de acum înainte, acest tronson va trebui să ducă traficul de pe A1 pentru că porțiunea dintre Holdea și Margina a Autostrăzii A1 care include vestitele "tuneluri pentru urși" este îngropată de birocrație și fuga de responsabilitate. Acești 15 km se vor aglomera și mai mult în vara 2018 (când va fi gata, sperăm noi, lotul A1 Holdea-Ilia) și în 2019 (când va fi dat în folosință și lotul A1 Ilia-Deva).

Deși aceste panouri par stupide sau puerile pentru unii, ele sunt foarte eficiente și sunt folosite pe scară largă în multe țări europene civilizate. Ele te informează și atenționează, dar te și destind și mai șterg un pic din frustrarea, încrâncenarea și oboseala acumulate la volan.
Pentru a spori gradul de siguranță rutieră, atenționăm și cerem în continuare și alte soluții pentru acest scurt tronson al DN68A: ranforsarea platformei drumului în locurile unde cedează, instalarea de parapete de protecție pe toată lungimea, refacerea periodică a stratului de uzură (nu doar peticire) și aplicarea de marcaje rutiere de calitate care să facă față traficului intens!

Asociatia Pro Infrastructura

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.