Blue Air renunta la zborurile din Constanta catre Iasi si Roma

Intreaga conducere a Blue Air a fost prezenta astazi la Constanta pentru a dezbate viitorul zborurilor operate de companie de pe aeroportul Kogalniceanu.

Gheorghe Racaru - CEO Blue Air a anuntat ca Mihail Kogalniceanu va ramane doar o baza sezoniera. Iar pentru anul viitor vor fi zboruri de pe CND catre Cluj Napoca, zborurile urmand fi crescute la 3 pe saptamana, catre Timisoara unde la fel vor fi crescute la 3 pe saptamana si catre Oradea unde numarul zborurilor va fi dublat.

Mai mult, pe ruta Constanta - Cluj va fi introdusa o aeronava noua, este vorba de un Boeing 737-800 cu 190 de locuri.

De altfel Blue Air va cumpara inca 12 aeronave Boeing 737 max 8 - 6 direct de la fabrica si 6 in sistem de leasing.

foto: Blue Air

De asemenea se vor mentine zborurile Constanta - Milano, Constanta - Paris si Constanta - Bruxelles.

Se va renunta la cursa Constanta - Roma, traseu care a mers foarte prost producand pierderi destul de mari. Se va renunta si la cursa Constanta - Iasi care, conform reprezentantilor companiei, a subperformat.

Ambele curse urmeaza a fi inlocuite, destinatiile noi urmand a fi anuntate in curand.

Reprezentantii companiei au ridicat si o serie de probleme. Acestia au fost neplacut surprinsi de lipsa de la discutie a hotelierilor si ministrului turismului. In plus au mentionat lipsa de interes si implicare a agentiilor de turism, care continua sa promoveze zborurile din Bucuresti in defavoarea celor din Constanta, doar un singur tur operator s-a implicat in promovarea zborurilor, este vorba de Paradis Tour, companie detinuta de omul de afaceri constantean Aurelian Marin.

Noile zboruri vor fi operationale in perioada 1 iunie 2018 - sfarsitul lui septembrie 2018.


Un produs Blogger.