Nava proiectata de Hugh Hefner pentru a devenit Playboy Club a ajuns la Constanta

In aceasta dimineata la Constanta a ajuns Golden Iris, nava proiectata initial de Hugh Hefner pentru a deveni Playboy Club.

foto: Ovidiu Oprea

La inceputul anilor '70 legendarul Hugh Hefner, care din pacate ne-a parasit in urma cu cateva saptamani, plaseaza comanda pentru doua nave de croaziera care urmau sa se alature lantului de cluburi Playboy.

Hefner se implica in designul celor doua nave gemene insa intr-un final renunta la proiect iar navele ajung in patrimoniul cunoscutei companii Cunard.


 foto: Ovidiu Oprea


Cea de a doua Cunard Conquesteste lansata la apa in decembrie 1974. In 1977 nava ajunge la New York unde este rebotezata de catre printesa Grace Kelly de Monaco. Noul nume devine Cunard Princess.

In timpul razboiului din Golf, nava ajunge pe front unde este folosita ca centru de recreere pentru militarii americani.

foto: Ovidiu Oprea

In 1995 intra temporar in serviciul companiei StarLauro care ii schimba numele in Rhapsody si o foloseste pentru croaziere pe coasta Italiei si in Marea Mediterana. La randul ei StarLauro evolueaza in  Mediterranean Shipping Cruises si mai apoi in MSC.

In 2009 nava este vanduta companiei israeliene Mano Maritime si isi schimba din nou numele. Acum devine Golden Iris si efectueaza croaziere in estul mediteranei si pe coasta dalmata.

Printre facilitatile navei se numara: magazine, salon de mese, bufet, showlounge, centru de joaca pentru copii, club de noapte, solar, observation lounge, casino, card room, piscina, jacuzzi, spa si altele.

Nava are o lungime de 163 metri si o latime de 22 de metri. Cele 8 punti pot gazdui un maxim de 959 de pasageri.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.