Trei cetățeni afroasiatici, opriți la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au depistat trei cetățeni asiatici care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. În data de 29 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră sătmăreni au identificat și reținut, în apropierea frontierei de stat, un grup de trei persoane care se îndrepta spre teritoriul Ungariei.

Deoarece cele trei persoane nu își justificau prezența în zonă la acea oră și nu cunoșteau limba română, polițiștii de frontieră le-au condus la sediu în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că este vorba despre doi libanezi și un algerian, cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani, toți fiind solicitanți de azil pe teritoriul țării noastre.

Cele trei persoane au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.