Vernisaj expoziţie de pictură marinaMarţi, pe data de 10 octombrie 2017, la Muzeul de Marină din Constanţa, va avea loc vernisajul expoziţiei „Marea în culori pe pânză”, care cuprinde lucrări de pictură realizate de artistul Alexandru Ghinea, membru al Asociaţiei Artişti Dobrogeni, pictor îndrăgostit de mare.
 
Lucrările vor fi expuse în perioada 10 octombrie – 8 noiembrie 2017, la Muzeul de Marină din Constanţa
 
Prezintă: Mirela Iuliana TURTOI – preşedinte fondator al Asociaţiei ARTIŞTI DOBROGENI


 
 
Motivaţia artistului
 
 
PORTRET DE ARTIST
 
Născut la  06 februarie 1953 în localitatea Bistriţa, judeţul Mehedinţi, artistul Alexandru Ghinea, deşi a făcut Şcoala Militară de Maiştri de Marină din Constanţa, îşi construieşte autodidact o carieră de artist plastic începând cu anul 1982, arta fiind o pasiune din timpul liber. Partcipă la tabere de creaţii şi la multiple expoziţii de grup în perioada 2012-2016, atât în Mangalia, cât şi în Constanţa şi îşi organizează 6 expoziţii personale în următoarele locaţii: Muzeul Harţilor şi Cărţi Vechi din Bucureşti în 2014; Muzeul de Istorie al Armatei Regele Ferdinand din Bucureşti în 2014; Muzeul Marinei Romane din Constanţa 2015 şi  în 2016; Cercul Militar Mangalia între 2012 - 2016; Sediul Marinei Militare din M.Ap. N. Bucureşti; Bulgaria şi în localitatea Shabla în 2013, la invitaţia primăriei Shabla. Are lucrări în colecţii private în Germania şi Anglia şi obţine premii la concursurile de pictură marină pe ţară organizate de Casa Armatei: locul 2 în 2013, locul 2 si 3 in 2014.
 
Invitaţi:
-          Litoral TV, prin emisiunea „Cultură pe coordonate”: www.litoraltv.ro 
 
Vă aşteptăm cu drag!
 
Asociaţia ARTISTI DOBROGENI, înscrisă în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor, aflat la Judecătoria Constanţa, este interesatăîn promovarea artiştilor din Dobrogea, sub toate formele de manifestare (arte plastice şi vizuale, muzicieni, scriitori, sculptori, designeri, fotografi, artişti profesionişti în artele spectacolului şi alte categorii de artişti), în vederea afirmării rolului important al artistului şi al produsului artistic la elaborarea politicii culturale dobrogene şi la progresul societăţii

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.