Cum arata magistrala M5 - imagini inedite de pe santier

Metrorex promite, în continuare, că avem mari șanse să circulăm pe Magistrala M5 (Drumul Taberei-Eroilor) la finalul anului 2018. Constantin Mustățea, Directorul de Investiții al Metrorex, a declarat acum două zile în cadrul întâlnirii SCS Transport din CM POIM, că stadiul fizic actual pe acest contract este în jur de 82% și că la final de octombrie 2018 compania își propune să înceapă probele funcționale, astfel încât să se poată deschide magistrala până la finalul anului.

Conform declarațiilor oficialului, "singurele probleme care pot crea eventual o întârziere" ar fi licitația pentru semnalizare, automatizare și siguranță a traficului (tergiversată din cauza contestațiilor primite de la o companie care până la urmă nici nu a mai depus o ofertă) și zona de legătură în stația Eroilor unde semnalizarea/automatizarea trebuie făcută de aceeași companie care a executat stația veche (există negocieri complexe privind drepturile de autor). De asemenea, ar putea să apară complicații în obținerea avizului PSI (prevenire și stingere incendii) de la ISU.

foto : strainu | forumpe undemerg.ro

Cu alte cuvinte, Metrorex ne spune că vom circula în 2018 pe acest tronson nou, atât timp cât aceste probleme vor fi rezolvate la timp.

Pentru a ne convinge, am cerut (din nou, pentru că prima dată am fost refuzați) acces în toate stațiile acestei magistrale pentru a putea face un fotoreportaj complet și a pune o serie de întrebări precise cu scopul de a evalua, independent și obiectiv, cât de fezabil este termenul de final 2018 pentru punerea în funcțiune a acestui obiectiv major de investiții (10 stații, un depou, aproape 7 km lungime, peste 600 milioane de euro plus TVA cost total).


Un produs Blogger.