Reactia Maurer Imobiliare in fata acuzatiilor aduse impotriva Maurer Residence Constanta

Anul acesta, compania Maurer Imobiliare a demarat construirea în zona de nord a orașului Constanța, la numai trei minute de Vivo Mall, a 3400 de apartamente. Primele locuințe Maurer Residence Constanța  vor fi date în folosință în 2018, iar primele două blocuri vor fi construite în regim de parter + cinci etaje.

Proiectul a atras sute de interesați până în acest moment, însă și multe semen de întrebare care, din păcate, au venit odată cu acuzații nefondate.Referitor la acuzațiile aduse de ziarul online Constanța 100% și, ulterior, de România Liberă, compania Maurer Imobiliare are de făcut câteva precizări. După ce am răspuns, în primă fază întrebărilor referitoare la proiect, declarația integrală a companiei fiind:

Compania Maurer Imobiliare vă mulțumește pentru interesul acordat proiectului pe care îl demarăm în Constanța. În ceea ce privește întrebările dumneavoastră, drumul la care faceti referire este în fază de proiect și ține de domeniul public, deci compania Maurer Imobiliare nu poate să preconizeze data cand va fi dat în folosință, însă putem declara că nu va presupune montarea de bariere, fiind un drum public, și nu unul care va apartine companiei. Mai multe detalii despre acest proiect vă pot oferi autoritațile locale în măsură. De asemenea, autorizația de construcție a fost eliberată în termenul presupus de lege pentru astfel de proiecte, departamentul de comunicare al companiei a refuzat să mai răspundă întrebărilor care se repetau din pricina faptului că declarația noastră a fost folosită pentru a transmite un mesaj greșit, cităm ,,Maurer vinde pielea ursului din pădure”, în contextul în care era vorba despre un drum despre care publicul constănțean aflase că este în proiectul autorităților locale cu mult timp înainte ca Maurer Imobiliare să intre pe piața din Constanța, iar informațiile legate de autorizațiile de construcție fiind în termeni legali, informațiile fiind publice. 

Așadar:

Compania Maurer Imobiliare nu poate oferi detalii despre un proiect al autorităților locale care există din anul 2010. Ba mai mult, având în vedere construcția treptată a blocurilor (acum fiind în construcție primele două blocuri), traficul cartierului Maurer Residence Constanța nu depinde și nu va depinde o perioadă bună de timp de construcția drumului respectiv. De asemenea, noi vom asigura alte trei căi de acces în complex, de care se vor putea folosi locatarii Maurer Residence și care vor fluidiza traficul.

Termenii de acordare a autorizațiilor de construcții este legal, așa cum am precizat anterior. Compania refuză să evalueze timpul de autorizare al altor dezvoltatori imobiliari, nefiind în măsură să facă acest lucru, abordarea fiind una tendențioasă, menită să creeze conflicte care nu sunt benefice niciuneia din părțile implicate.

Referitor la acuzațiile de corupție aduse de aceste publicații, acestea au fost preluate de pe alte site-uri. Ancheta este în desfășurare, părțile beneficiind legal de prezumția de nevinovăție. Compania Maurer Imobiliare crede cu tărie în rolul organelor abilitate de a evalua aceste informații, așteptând și urmărind ancheta.

Maurer Residence Constanța crede în dialog, în găsirea celor mai potrivite soluții pentru societatea constănțeană. Considerăm că aceste informații sunt suficient de clare, ele nefiind o noutate absolută, în contextul în care toate aceste date se pot găsi facil în documente publice.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.