Cambridge School of Constanța a obținut locul I la competiția națională Play Energy

PlayEnergy  este programul educațional internațional al Grupului Enel desfăşurat în 11 țări în care compania activează (Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia, Spania şi Africa de Sud) care are drept scop informarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la domeniul complex al energiei în rândurile generațiilor tinere. În România, PlayEnergy a ajuns la a XI-a ediţie.Peste 1.550 de elevi, din 165 de instituţii de învăţământ implicate pentru concursul din 2017, din toate regiunile țării, au format echipe și au înscris 311 proiecte cu tema "Eliberează-ţi energia!".

La categoria gimnaziu, primul loc a fost câștigat de echipa Liceului Teoretic Educaţional Center Cambridge School of Constanţa, coordonată de Anda Nicola. Proiectul, denumit ”Cum să-ţi eliberezi energia într-un mod plăcut şi eficient”, vine să demonstreze că lipsa curentului electric nu împiedică folosirea aparatelor din bucătărie. Plecând de la legea lui Faraday care are la bază transformarea lucrului mecanic în energie electrică, Darius Vlad, Evgenij Angelovski, Răzvan Idu, Maria Alexa şi Matei Popescu au folosit un dinam, o bicicletă şi un smoothie maker, reuşind să facă smoothie doar pedalând. Nevoia constantă de a descoperi noi surse de energie alternativă a motivat grupul de mici cercetători să găsească soluții neconvenționale.

Ei au fost premiaţi cu gadget-uri electronice : proiectoare planetare,  menite să îi ajute la studiu. În plus, instituţia de învăţământ a primit finanțare în valoare de 13.500 de lei.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.