Korona Brasov - de la mall la hypermarket cu galerie comerciala

In 2007 compania ECHO Investments anunta proiectul KORONA Mall din Brasov. Acesta urma sa fie amplasat pe Strada Stadionului, la numarul 15 si urma sa fie desfasurat pe 3 niveluri.Subsolul urma sa dispuna de 1.200 de locuri de parcare, parterul era destinat spatiilor comerciale, ancora principala fiind un hypermarket Carrefour, iar etajul urma sa gazduiasca un cinema, o sala de fitness, un bowling, un cazino, centru de joaca pentru copii si al doilea food court. Pentru realizarea proiectului a fost aleasa prestigioasa firma de arhitectura Dico si Tiganas.Suprafata construita prevazuta era de 100.000 mp, iar suprafata inchiriabila de 35.000 mp. Investitia ar fi ajuns la suma de 150 milioane de euro.

In 2013 a avut loc o prima modificare a proiectului, compania renuntand la etaj. In timp se mai vehiculeaza ideea de mall compact cu etaj in suprafata totala de 25.000 mp dar si o propunere de strip mall.

In final se pare ca vom asista la aparitia unui hypermarket cu galerie comerciala, avand o suprafata construita de 21.000 mp. In plus se vor amenaja locuri de parcare la sol alei pietonale, accese auto si un totem. Autorizatia de construire fiind emisa pe 6 decembrie. Ramane de vazut daca ancora principala va fi Carrefour ca in planurile initiale sau un Auchan (zvonurile din piata).

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.