Locomotiva electrică cu acumulatori- LEA, o inovație a Euroest România

Euroest România a primit, recent, premiul de excelență în domeniul feroviar pentru invenție, cercetare și inovație, pentru dezvoltarea locomotivei electrice cu acumulatori – LEA.

Inovația a fost premiată în cadrul Galelor Club Feroviar. Proiectul a vizat modernizarea locomotivei LDH1250 și transformarea în locomotivă electrică pe acumulatori LEA.

foto: Constanta Port

Conceptul LEA este superior din punct de vedere tehnic, fiind o realizare la nivelul stadiului actual al tehnicii și tendințelor la nivel mondial, cu un grad ridicat de siguranță și costuri reduse de manoperă.
Proiectul tehnic este adaptabil pentru orice aplicație de transport, reprezentând o soluție eficientă din punct de vedere energetic. Totodată, acesta asigură fezabilitatea, flexibilitatea, versatilitatea locomotivei de manevră, oferind o durată de viață suplimentară de 15 ani unui produs tehnic depășit.

Euroest România a dezvoltat și construit în ultimii 3 ani 2 roboți RM, 8 locomotive LEA și o locomotivă hibrid T4 2017. Locomotivele sunt operaționale pe platforma ArcelorMital Galați, de peste 2 ani, cu coeficient de disponibilitate mai mare de 96%.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.