Rezidentialele si retailul vor fi singurele motoare ale economiei constantene in 2018

Din pacate pentru constanteni, anul 2018 nu se anunta unul spectaculos la capitolul investitii. Singurele motoare ale economiei locale in anul viitor vor fi rezidentialele si retailul.

La capitolul rezidential putem nota Maurer Residence care pe etape va livra pe piata 3.400 de apartamente, extinderea Tomis Plus, Lakeside Residence, prima etapa a cartierului nou din zona de vest a orasului, a doua etapa a Alezzi Beach si proiectul Sigma Residence de pe locul fostului Flamenco.Trebuie sa punctam si finalizarea proiectului Blue Bike de pe bulevardul Mamaia, proiect care se remarca prin arhitectura deosebita. Tot la capitolul arhitectura interesanta trecem si proiectele Neo Mamaia, noile blocuri dezvoltate de Solid House, Private Residence by DZR - primul ansamblul de blocuri noi din Cumpana si a doua etapa a ansamblului dezvoltat de De Silva in Mamaia Nord.De asemenea nu putem trece cu vederea si cel mai indraznet proiect rezidential - 4 City Towers de pe locul fostei baze RATC de pe strada Soveja, turnurile fiind in procedura de obtinere a PUZ-ului.Tot in cursul anului viitor vom sta cu privirea atenta asupra fostei platforme industriale Energia de pe strada Baba Novac si asupra proiectului multifunctional din spatele magazinului Jumbo. Speram ca in ambele situatii se vor concretiza proiecte reusite.


In 2018 retailul ne va aduce noi magazine: Lidl 1 decembrie, Lidl Tuzla, Penny Eliberarii, Penny Mangalia 2 si big boxul Mobexpert de pe bulevardul Aurel Vlaicu din zona Vivo.

Cea mai importanta investitie in retail ramane fara indoiala extinderea TOM Retail Park unde vom asista la aparitia a doua noi big boxuri - LEM's si JYSK. Si de asemenea discutam de construirea unei aripi noi P+E+M. Aceasta extindere va face ca TOM sa treaca pe locul 2 depasind Vivo, noua aripa deschizand drumul la numeroase oportunitati atat pe zona de fashion cat si pe cea de food. Aceasta extindere vine pe fondul unei situatii interesante si oarecum bizare. Numeroase branduri doresc sa intre/se extinda in Romania dar nu mai sunt spatii disponibile in centrele comerciale din marile orase. Si avem trei exemple majore: Taco Bell, Burger King si Uterque, branduri pe care le vom vedea in Constanta la mijlocul sau in toamna lui 2018.

O alta investitie majora este noul Kaufland de pe bulevardul Aurel Vlaicu, in zona Vivo. Iar peste drum de acesta, gard in gard cu mall-ul a fost recent aprobata construirea unui nou supermarket, care speculam ca ar fi un Lidl.

Tot la capitolul investitii noi in 2018, cel mai probabil vom asista la deschiderea primelor Aldi si Dunkin Donuts. De asemenea credem ca jucatori precum Lidl sau Penny isi vor extinde investitiile si in suburbiile Agigea, Cumpana, Ovidiu si Lumina; la Ovidiu putand chiar asista la apartia unui hypermarket de tip Kaufland sau Auchan (divizia supermarketuri). Tot in 2018 mai mult ca sigur ca vom asista si la continuarea extinderii Profi si Mega Image atat in municipiu cat si in suburbii cu un foarte posibil prim Mega Image in Mamaia Nord, in zona noii promenade.
Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.