Ministrul Stroe a semnat ordinul de incepere a lucrarilor pentru un proiect pentru care nu exista finantare

Astăzi, 05.01.2018, Ministerul Transporturilor România a anunțat că s-a emis Ordinul de Începere pentru proiectarea și execuția giratoriului suspendat de la Domnești (denivelarea intersecției DNCB-DJ602).

Ne exprimăm surprinderea la aflarea acestei vești, mai ales că același minister, având confirmarea de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a bugetat 0 (ZERO) lei (în credite bugetare) pentru acest obiectiv de investiții în 2018. Ne dorim ca acest anunț să nu fie doar un gest de publicitate ieftină fără baze solide, ci o asumare a celor din MT și CNAIR pentru identificarea finanțării necesare în 2018.Simplu spus, deși s-a dat ordinul de începere, cel mai probabil nu se va face NIMIC până la o EVENTUALĂ rectificare bugetară pozitivă în vară când s-ar putea, teoretic, aloca bani pentru acest proiect. Deocamdată nu sunt bani care să permită începerea proiectării, a fazelor preliminare execuției (deminare, arheologie, studiu geotehnic) sau obținerea avizelor. Este greu de crezut că Straco, un constructor aflat în insolvență, va efectua aceste lucrări pe banii proprii.

Valoarea contractului este de aproximativ 91,5 milioane lei fără TVA. Pasajul are prevăzute 3 luni pentru proiectare, 24 luni de execuție în teren și 2 ani de garanție.

Asociatia Pro Infrastructura
Un produs Blogger.