S-a terminat cu abuzurile ANAF. Intra in vigoare legea preventiei

Ministrul Economiei Ilan Laufer a anuntat in cursul zilei de ieri ca mult asteptatat lege a preventiei va intra in vigoare in scurt timp. Aceasta lege va pune in sfarsit punct abuzurilor ANAF si a altor organe de control.

Redam integral postarea ministrului:

"În cadrul ședinței de guvern, am preluat observațiile Ministerului Justitiei, iar forma finală refăcută a legii așteaptă avizul Consiliului Legislativ, după care va fi publicata în Monitorul Oficial. Din acest moment, inspectorii instituțiilor statului cu atribuții în control nu vor mai putea aplica amenzi în mod automat pentru o serie de aproximativ 400 de contravenții ce intră sub cupola Legii Prevenirii, ci vor fi obligați să aplice un plan de conformare cu o durată maxima de 90 zile, timp în care contribuabilii vor putea pune lucrurile în ordine, așa cum prevede legea.
Neregulile găsite și indreptate în timpul controlului nu vor fi trecute pe planul de conformare.
Ultima ședință de guvern a acestui cabinet reprezintă, atât pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cât și pentru întregul mediu de afaceri din România, un moment istoric, un pas mare spre normalitate și îndepartarea abuzurilor reclamate de catre reprezentanții comunității de business.
Doresc sa le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor din Guvern pentru întreaga colaborare și mai ales pentru efortul depus ca aceasta lege esențială pentru antreprenori să fie livrata la inceput de 2018."

Un produs Blogger.