Beneficiile legalizarii marijuanei medicinale

Initiativa medicului Leon Danaila privind legalizarea comercializarii marijuanei medicinale in farmacii a starnit numeroase discutii, dezbateri si controverse.Dincolo de toate aceste discutii beneficiile marijuanei medicinale sunt de necontestat, avand un impact semnificativ in tratarea/ameliorarea unor boli teribile.

1. National Eye Institue din USA a descoperit beneficiile consumului de marijuana in tratarea glaucomului. In urma consumului, presiunea in globul ocular scade, procesul de orbire fiind incetinit semnificativ.

2. Un studiu publicat de American Medical Association a aratat ca persoanele care s-au lasat de fumat tutun si au consumat marijuana au avut o imbunatatire a sistemului respirator si o regenerare partiala a functilor plamanilor afectati de tutun.

3. Consumul de marijuana previne aparitia crizelor de epilepsie pentru 10 ore. Astfel o medicatie pe baza de "iarba" le ofera celor bolnavi de epilepsie posibiltiatea unei vieti normale.

4. O alta boala teribila care afecteaza din pacate copiii si care rezulta in decese este Dravet. O boala necrutatoare care poate fi tinuta sub control cu ajutorul marijuanei, reducand crizele de la 300 la 1 pe saptamana.

5. Cannabidiolul "anuleaza" gena Id-1 oprind astfel expansiunea anumitor tipuri de cancer.

6. Efectele calmante ale marijuanei ajuta la reducerea anxietatii.

7. THC-ul din marijuana ajuta la incetinirea procesului degenerativ al Alzheimerului.

8. Calmeaza durerile generate de scleroza multipla.

9. Calmeaza spasmele musculare, ajutand oamenii care sufera de Leeuwenhoek's Disease sa duca o viata normala.

10. Hepatita C este o boala teribila, iar tratamentul pentru ea are numeroase efecte secundare puternice. Consumul de marijuana s-a dovedit a reduce aceste efecte asa cum s-a prezentat in Jurnalul European de Gastroenterologie si Hepatologie.

11. Studiile israeliene si ale Universitatii din  Nottingham au demonstrat ca marijuana ajuta la vindecarea bolii Crohn la 10 din 11 pacienti.

12. Consumul de marijuana reduce semnificativ durerile cauzate de artrita.

13. Marijuana este folosita cu succes in tratarea Lupusului.

14. Tremuratul puternic generat de Parkinson este calmat de consumul de marijuana.

15. Efectele beneficie ale consumului de marijuana ajuta la tinerea sub control al PTSD.

16. Consumul de marijuana ajuta la protejarea creierului dupa accidentele cerebrale.

17. Consumul de marijuana ajuta la calmarea durerilor si imbunatatirea starii generale a pacientilor care trec prin chimioterapie.

18. In 2017 studiile asupra marijuanei au dus la o descoperire importanta. Consumul de marijuana adiacent medicamentatiei specifice previne transformarea virusului HIV in SIDA.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.