Foto. Cum arata centrul integrat de medicină nucleară de la Spitalul Militar Central

Miercuri, 21 februarie, începând cu ora 11.00, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) va inaugura, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihai Fifor, Centrul integrat de medicină nucleară, cel mai performant din Europa, la acest moment, în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice.

Proiectul, implementat de conducerea SUUMC, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, a avut ca obiectiv dezvoltarea unei infrastructuri medicale unitare, prin asocierea unitară a investigaţiilor PET CT cu SPECT CT, capabilă să asigure servicii de diagnostic de înaltă specialitate şi performanţă, la standarde europene de calitate, siguranţă şi securitate a pacientului.Construcţia şi dotarea Centrului integrat de medicină nucleară au presupus alocarea de fonduri substanţiale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 4.368.006,86 euro cu TVA, în care au fost prevăzute şi costurile necesare programelor de pregătire şi supra-specializare a personalului medical implicat.

La acest moment au fost finalizate toate procedurile necesare pentru începerea activităţii medicale de diagnostic, în sensul că au fost obţinute avizele de specialitate de la Direcţia de Sănătate Publică şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).


De serviciile medicale oferite de investigaţia SPECT CT vor beneficia toţi asiguraţii din sistemul public de sănătate, urmând ca, ulterior includerii SUUMC în Subprogramul de monitorizare a evoluţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice prin PET CT, derulat în cadrul Programului Naţional de Oncologie, să fie decontată şi această investigaţie. Menţionăm că unitatea noastră a înaintat documentaţia necesară pentru includerea PET CT-ului în lista serviciilor medicale oferite de SUUMC şi decontate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.