Investiții mari pentru bunăstarea vedetelor din Delfinariul constănțean

Știrile legate de construcția unui bazin mult mai voluminos la Delfinariul din Constanța au făcut vâlvă la nivel internațional.



Intențiile de a construi unui bazin de trei milioane de litri, în care vor încăpea șase delfini, dar și planurile de a aduce mai multe vedete la Delfinariul Constanța, au generat reacții de toate felurile. În legătură cu acest lucru, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), Adrian Bîlbă, a făcut o serie de precizări pentru a clarifica anumite chestiuni.

 „Am spus că vrem să facem un bazin de trei milioane de litri, care ar putea adăposti și șase delfini, așa cum recomadă asociațiile de profil, am spus că există delfinarii în Europa care, neavând aceste volume de apă, au fost nevoite să-și închidă porțile și care au delfinii spre ofertă, cum este cazul Delfinariului Barcelona. Nu este cazul să preluăm delfinii din Barcelona, din cel puțin două motive. În primul rând, pentru că nu avem nicio discuție antamată în acest sens. În al doilea rând, pentru că proiectul nostru este viitor, ce va începe anul acesta, la nivel de proiect tehnic și va urma, în anii următori, perioada de construcție. Or, Delfinariul din Barcelona deja este în situația în care a negociat transferul celor patru exemplare de delfini, pe care le mai au, în alte delfinarii din Europa. Deci NU SE PUNE PROBLEMA SĂ TRANSFERĂM DELFINI DIN BARCELONA. Acesta a fost doar un exemplu de delfinariu european care, nefiind în concordanță cu standardele privitoare la volumele de apă, s-a închis. Motivul pentru care îmi doresc un bazin mai mare pentru Delfinariul din Constanța este tocmai atingerea standardelor recomadate de organizațiile internaționale de profil, pentru bunăstarea mamiferelor marine”, 


a declarat directorul CMSN.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.