Pretul de 250.000 euro/autobuz platit de primaria Bucuresti este cel corect. Afla de ce

Recent primaria capitalei a dat un contract de 100.000.000 de euro firmei Otokar care urmeaza a livra 400 de autobuze la pretul de 250.000 de euro bucata.Imediat in anumite publicatii mass-media s-au scris articole in care se facea comparatie intre pretul platit pe autobuzele Ototkar la Bucuresti si pretul platit la Cluj pe autobuze Mercedes. Asa cum aratam intr-un articol anterior aceste stiri au fost mincinoase, Clujul neachizitionand  niciun fel de autobuz de la Mercedes (mai multe detalii aici).Revenind la Bucuresti cele 400 de autobuze se impart astfel:


  • 320 autobuze de 12 m: 96 calatori
  • 50   autobuze de 10 m: 70 calatori
  • 30   autobuze de 18 m: 135 calatori (modele articulate)

Pretul mediu de 250.000 de euro este cel corect luand in calcul atat dotarile cat si partea de service.

Toate cele 400 de autobuze vor avea  o garantie de opt ani, in acest interval, manopera completa, inclusiv reviziile, intrand in sarcina furnizorului. Mai mult decat atat, in primii 4 ani, mijloacele de transport in comun vor avea o garantie extinsa, adica inclusiv in ceea priveste consumabilele de exploatare (uleiuri, filtre, manopera de revizie tehnica, intretinere etc).

Totodata, autobuzele vor fi dotate cu echipamente eclectronice pentru control si monitorizare, care includ numarerea calatorilor, supraveghere video interior-exterior, verificarea si monitorizarea conditiilor de microclimat in interior, A/C si incalzire, conexiune online cu dispeceratul, echipamente moderne de taxare, care sunt conectate online cu dispeceratul, un sistem de informare calatori, cu display, care ofera informatii asupra traseului, reclame, informatii turistice etc.

Autobuzele vor fi dotate, de asemenea, cu panouri de afisaj in exteriorul autobuzului, pe care pot rula reclame sau informatii de interes public, fara sa afecteze aspectul si integratitatea caroseriei, spre deosebire de colantarile existente in prezent.

Mijloacele de transport public prezinta imbunatatiri IT care realizeaza monitorizarea tuturor echipamenteleor din punctul de vedere al diagnozei si autodiagnozei, oferind informatii esentiale atat pentru conducatorul auto cat si pentru cei care realizeaza mentenanta acestora.

Otokar este unul dintre cei mai vechi producatori de autobuze din lume. Compania a fost infiintata in anul 1963 cand a si lansat pe piata un autobuz urban de 12 metri. Pe langa autobuze, autocare si minibuze, compania produce si autocamioane, trailere si echipamente militare, inclusiv tancuri.

In Europa, autobuzele Otokar se pot gasi in marile orase din: Franta, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Italia, Cehia, Austria, Croatia, Slovenia, Lituania, Estonia, Letonia, Belgia, Portugalia, Spania, Grecia, Polonia s.a.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.