Primaria Constanta renunta la proiectul soselei de coasta. Motivele invocate sunt insa NEADEVARATE

Primarul Decebal Fagadau a anuntat ca primaria renunta definitiv la proiectul soselei de coasta care ar fi urmat sa lege centrul istoric de statiunea Mamaia.Motivatia primarului Fagadau se refera la existenta unor litigii diverse printre care si un proces cu Apele Romane.Ei bine aceasta motivatie nu are nicio baza reala. Cel putin pe tronsonul 1 lucrarile se pot efectua fara nicio problema. Tronsonul 1 din soseaua ce coasta urma sa lege Portul Tomis (din zona Amiralitatii) cu strada Eminescu (in zona palariei lui Neagoe).Pentru acest tronson nu numai ca toate actele sunt in regula, dar inainte de a-si inainta demisia, fostul primar Radu Mazare a lasat acest proiect intr-un stadiu avansat. Exista finanatarea europeana de 10 milioane de euro obtinuta, exista si constructor - firma TECTE din Cluj-Napoca si cel mai important, nu existau contestatii. Tot ce trebuia sa faca noul primar era sa semneze ordinul de incepere a lucrarilor. Lucru care nu s-a petrecut, primarul Fagadau motivand ca nu exista timp fizic ca lucrarea sa se incadreze in termenele impuse de UE si ca fondurile se vor pierde oricum. Si aceasta afirmatie nu are baze solide, intrucat toata lumea care lucreaza in zona fondurilor UE si a licitatiilor stia ca termenele pentru lucrarile in curs sau cu demarare iminenta urmau sa fie prelungite.Prin urmare am pierdut o finanatare europeana de 10 milioane de euro, am pierdut un proiect care decongestiona traficul in centrul vechi si care reabilita Esplanada de la Modern si in acelasi timp consolida faleza. In plus proiectul avea si o latura turistica, pe faleza urmand a se amenaja un funicular dupa modelul Barcelonei.Realizarea soselei de coasta nu este un moft ci o necesitate. Dincolo de partea ce tine de decongestionarea traficului, si intoarcerea orasului cu fata spre mare, dealungul soselei urmau sa se realizeze importante lucrari de consolidare a falezelor. Sunt portiuni intregi deja surpate si portiuni care risca sa se surpe, punand in pericol vile si blocuri.

Iata 6 fotografii cu cele mai frumoase sosele de coasta din lume:

California Highway 1, USA

NC500, Scotland

The Great Ocean Road, Australia

 The Atlantic Ocean Road, Norway

The Hai Van Pass, Vietnam

Miraflores Peru

Un comentariu:

 1. Cu proiecte de genul se consolida faleza si se decongestiona traficul:
  https://www.cugetliber.ro/stiri-social-ce-vor-sa-construiasca-italienii-pe-plaja-modern-131542

  Exista alte metode de decongestionare: retea de transport in comun bine pusa la punct si incurajarea biciclistilor, cat si parcari in Mamaia si alte statiuni pentru turisti, completate de metode eficiente de transport.

  Soseaua de coasta doar adauga probleme, nu rezolva nimic.
  Daca se vrea o legatura intre centrul vechi si Mamaia, de ce nu il facem pe mare? Ar constitui un transport eficient si o atractie turistica.

  RăspundețiȘtergere

Comment:

Un produs Blogger.