Zvonurile privind relocarea aeroportului civil la Valu ar putea deveni reale

Asa cum spuneam intr-un articol anterior, directorul Aeroportului Mihail Kogalniceanu anunta in data de 30.08.2017, intr-un interviu acordat Radio Constanta ca exista zvonuri neconfirmate oficial ca ar fi posibila relocarea aeroportului civil la Valul lui Traian.

Situatia cel putin bizara, am discuta despre cel de al 4-lea aeroport din regiunea Dobrogei, ar putea totusi deveni realitate prin prisma transformarii totale a aeroportului Kogalniceanu in baza militara americana.

foto: Black Sea Area Support Team

Conform ultimului anunt facut de ministrul apararii Mihai Fifor, in clipa de fata statul roman prin organismele abiltiate ofera consultanta partenerilor americani pentru achizitionarea terenului necesar extinderii bazei militare si se poarta discutii pentru transformarea acesteia intr-o baza militara americana permanenta.

Tot in aceasta perioada US Army lucreaza la modificarea aeroportului prin amenajarea unei terminal cargo care sa deserveasca avioanele militare americane.

foto: U.S. Army


In urma cu 2 zile ministerul apararii a emis un comunicat prin care anunta ca generalul Ciuca a avut loc o intrevedere cu generalul Cavoli, iar intr-un rand la finalul comunicatului se preciza ca generalul american va vizita baza de la Kogalniceanu.

foto:Black Sea Area Support Team

Insa cine este generalul Cavoli?

In data de 18 ianuarie 2018, la baza militara Clay Kaserne, Wiesbaden, Germany, Lt. Gen. Christopher Cavoli prelua conducerea fortelor miltiare americane din Europa de la Gen. Curtis Scaparrotti.

Gen. Cavoli este expert in securitate, specializat pe zona Eurasiei. Acesta vorbeste fluent limbile italiana, spaniola si rusa.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.