Apocalipsa mall-urilor, o minciuna inventata de presa

De ceva timp in presa internationala si bineinteles cea romaneasca circula o minciuna imensa. Apocalipsa mall-urilor. In viziunea jurnalistilor aceasta apocalipsa a inceput in USA unde "se inchid sute de mall-uri si nu se mai construieste nimic" si evident acest final al centrelor comerciale va lovi si Europa.Nimic mai putin adevarat. Intradevar unele companii precum Sears, Toy's R Us, Kroger, Carrefour au probleme la nivel de corporatie sau la nivel local. Insa asa s-a intamplat mereu, unele companii dau faliment, altele le iau locul.

La nivel de mall-uri, trebuie inteles ca aceste centre comerciale se impart pe clase si categorii. Iar anumite mall-uri care nu mai performeaza sau nu mai corespund cerintelor actuale sunt transformate in cladiri de birouri, centre logistice sau chiar demolate. Este un fenomen natural si normal. Dar asta nu inseamna apocalipsa mall-urilor.

Din contra, la nivel international se investesc zeci de miliarde de dolari in centre comerciale noi in USA, Canada, UK, Franta, Germania, Romania, tarile arabe, Rusia, China etc.

Dar cea mai gogonata minciuna este aceea ca nu se mai construiesc mall-uri in Statele Unite. Mai jos va prezint cateva dintre cele mai mari proiecte de retail din USA pentru perioada 2017-2018:

Empire Outlets Staten Island –  New York
Un outlet mall cu 100 de magazine, situat in cea mai fierbinte zona a New York-ului - Staten Island Waterfront. Centrul comercial este o investitie privata care se pliaza pe proiectul de regenerare urbana a zonei al municipalitatii new yorkeze.


The Shops at Syosset Park – Long Island, New York
Parte a unui proiect mixed-use, centrul comercial se intinde pe o suprafata de 42.000 mp.American Dream Meadowlands – East Rutherford, New Jersey
Un mall gigant care va oferi piscine, partie de sky, patinoar, Pepsi Globe, ferris wheel si 450 de magazine.


Norfolk Premium Outlets – Norfolk, Virginia
Un outlet de foarte mari dimensiuni, gazda a 90 de branduri de lux si un design retro ce aminteste de centrele comerciale ale anilor '50-'60.Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.