Asa NU: Litoralul promovat la TTR cu carnati, itari si pe melodia Canta cucu-n Bucovina

Visam ca Mamaia sa fie Ibiza sau Miami al estului dar ne ducem la TTR (Targul de Turism al Romaniei) in ie si opinci, cu paine si carnati. In stilul asta o sa ajugem din urma Sovata nu Ibiza. De la fete frumoase, festivaluri de moda, Class One, yachturi, viata de noapte, seici si masini de lux ne-am intors la Cantarea Romaniei.

Ce treaba are Mamaia - o statiune estivala unde lumea vine sa faca plaja, cu carnati, paine si haine populare? S-au mutat cumva pe litoral manastirile din Bucovina sau satele din Transilvania? Turistii vin la Mamaia sa cante la fluier, sa invete sa faca opinci si sa mulga vaca? Nu. Turistii vin pe litoral sa faca plaja, sa bea, sa manace, sa se relaxeze si sa se distreze in baruri si cluburi si bineinteles sa participe la evenimente de divertisment.

In filmarea de mai jos se vede "numarul mare" de persoane interesate sa participe la prezentarea statiunii Mamaia la editia din acest an a TTR.

sursa video: http://www.merglamare.ro/

Si nu putem sa nu ne intrebam, ce legatura este intre sistemul electronic de sesizarii al primariei Constanta si promovarea turistica?

sursa foto: http://www.merglamare.ro/


In 2014 Radu Mazare promova statiunea Mamaia la TTR intr-un show care a atras sute de oameni precum si principalele televiziuni din Romania care au transmis live evenimentul

sursa video: reporterntv.ro

"Mamaia e un colt de bucurie, de fericire, pentru cei care vin acolo si e un alt fel de a face turism. Dacă vreti sa fiti tineri ziua, noaptea, daca vreti sa simtiti cu adevarat ce inseamna sa traiti, veniti la Mamaia!"

Asta declara Radu Mazare in 2013. Asta se intampla in Mamaia in 2013. Statiunea, cluburile, barurile erau pline de tineri cu bani, veniti din toata Romania si din toata lumea pentru a lua parte la petrecerile luxoase, opulente, nebune care atunci puneau Mamaia pe harta internationala a distractiei.

In ultimii ani, lipsita de evenimente de calibru, fara interes in a o promova serios, Mamaia a ajuns o umbra a ceea ce era. O statiune terna, lipsita de viata si de turisti.

Inainte de a-si da demisia primarul Radu Mazare avea pregatite pentru implementare doua super proiecte: soseaua de coasta si iluminarea plajelor dupa modelul Copacabana. Din pacate acum nimeni nu mai are interes sa le realizeze.

Mamaia trebuie sa revina la evenimentele internationale, la petrecerile exuberante, Mamaia trebuie sa reinceapa sa atraga oamenii cu bani si foarte multi bani. O statiune precum Mamaia nu poate trai din turismul de familie sau din pensionari sositi prin programe sociale.

Daca vrem sa facem turism serios trebuie sa forjam promovare si investitii pe zona vietii de noapte, fete frumoase, sporturi nautice si distractie. Nu avem recifi, nu avem pestisori colorati, nu avem mare de azur, nu avem Coloseum sau Acropole, nici Big Ben sau Eiffel Tower. Prin urmare trebuie sa mergem pe nisa asta, mai mult asa cum am spus de nenumarate ori litoralul trebuie sa devina o zona libera pentru cazinouri, marijuana, servicii de escorte de lux si fumat in spatiile inchise. Intr-o lume cu reguli din ce in ce mai stricte, este nevoie de zone de relaxare, de supape, de puncte care nu sunt constranse de reguli.

Iata ce se petrece intr-un club din Miami:

Seara grea, Grey Goose peste măsura si m-am trezit cu multe Instastory pe baza de cururi. Asta e unul, restul la mine pe Instagram @maticiuc_codin.
Posted by Codin Maticiuc on Thursday, March 1, 2018
sursa video: Codin Maticiuc
Dar sa ne reamintim ce insemna Mamaia:

Exotic Car Show - milionarii Romaniei, printre care si Ion Tiriac participau la cel mai impresionant salon auto din RomaniaClass One Grand Prix - Formula 1 pe apa care a adus la Mamaia pe unii dintre cei mai bogati oameni din lume, inclusiv seici. Iar C1GP a mers mana in mana cu un alt gigant international - imperiul Playboy.
Fashion TV Summer Festival si Mamaia Milano Night au pus statiunea pe harta internationala a modei. La evenimente participand inclusiv parintele Fashion TV - Michel Adam.
Bineinteles ca atunci cand autoritatile se implica si au un rol activ si privatii vin si investesc. Asa am avut ocazia sa-i vedem la Mamaia in cluburi sau pe plajele private pe Akon, Low Deep T, Shaggy, Oceana, Jessie J, Xzibit, Jamiroquai, Zucherro, Michael Bolton,  Grupo Compay Segundo, Lil Kim, Missy Elliott, Duffy, Busta Rhymes, Moonraisers, Skrillex, Mika,  J Balvin, Michel Telo, Craig David, Thomas Anders, Flo Rida si multi, multi altii.

Din pacate cei care decid acum soarta turismului nu vad decat paine cu sare si carnati, refuzand sa vada realitatea.

foto: mamaia in 2015 in pleen weekend si in plin sezon | http://www.merglamare.ro/

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.